Depășește prejudecățile cu Paranix

         Majoritatea dintre noi își aduce aminte de perioada școlii și de problema păduchilor. Pentru mulți dintre părinți era o rușine ca un copil să aibă păduchi. Cel mai simplu era să nu îl trimită la școală câteva zile și să îl trateze acasă cu leacuri băbești. Îmi amintesc cum ne povestea mama că ne-a tratat de acești mici invadatori ai scalpului. Puțin gaz împreunat cu ulei și frecat bine-bine scalpul cu acest amestec. După aceea stăteam cu un prosop înfășurat pe cap cam 20 minute. Țin minte și acum că avea un pieptene ” de os”- așa cum îl numea, cu dinți foarte deși și ne pieptena. Deși gazul nu este o soluție tocmai potrivită pentru că se poate ca scalpul să se irite foarte tare, cred că se toată lumea o folosea.

        Păduchii sunt niște insecte de dimensiune mică ce se găsesc pe scalp și se hrănesc cu sânge. În momentul când se hrănesc injectează salivă și de aceea este senzația puternică de mâncărime. Se întâlnesc mai ales la copii în urma interacțiunii directe într-o colectivitate.  Există falsa informare că ei sunt un semn al igienei precare sau a sărăciei.

       Păduchii sunt dificil de identificat pentru că sunt mici și se deplasează foarte repede. Sunt depistați în urma unui examen clinic. Acum există în farmacii produse care omoară parazitul și care trebuie aplicate conform instrucțiunilor. În acest sens ne este de mare ajutor PARANIX   – liderul european în produsele pentru tratarea păduchilor de cap.

        Cu ajutorul acestui produs avem soluții pentru orice tip de problemă: detectare, preventie și tratament.Paranix-600x600.png

      Ce este bine de știut, din punctul meu de vedere, este faptul ca Paranix a dezvoltat un program de informare în școli și grădinițe. Prin acest program aflăm că păduchii nu pot zbura sau înota și că se transmit prin contact direct.

În România Paranix este prezent pentru detectare (Paranix Gel Pentru Detectarea Păduchilor de Cap), prevenție (Paranix Spray pentru Prevenție) și tratament, sub formă de șampon (Paranix Loțiune Sensitive și Paranix Șampon) și spray (Paranix Spray Tratament) împotriva păduchilor de cap.

      In acest filmuleț d.na dr. Gabriela Suiu ne explică ce e de făcut în cazul infestării cu păduchi și de ce trebuie evitate pe cât posibil leacurile tradiționale. Deși am văzut că pe primul loc în leacurile tradiționale este gazul, acesta nu trebuie folosit pentru că irită pielea foarte tare. Mai degrabă trebuie folosite produse uleioase cum ar fi uleiul sau maioneza.

        Oamenii trebuie să conștientizeze faptul că nu este o rușine că un copil are păduchi și că trebuie să se ducă în farmacii și să ceară sfatul medicului pentru a recomanda tratamente avizate cu produse verificate de autoritățile în măsură.

       Un lucru este foarte important de știut: păduchii se întâlnesc frecvent pe parul curat și nu pe cel nespălat.

Lasă un răspuns