Vrei o vacanță în stil Royal? Hai în Poiana Brașov

          Ce poate fi cel mai potrivit după un an de muncă și după ce oboseala își spune cuvântul? O vacanță într-un loc liniștit, dacă se poate în zona de munte. Acum, pentru noi vacanța de vară este cam departe, parcă este cam devreme să vorbim despre asta, dar uneori o planificare din timp a vacanței de vară ne ajută să economisim o sumă considerabilă de bani, dar avem și mai mult timp la dispoziție pentru a studia ofertele turistice.

       Pentru o vacanță perfectă trebuie să știm de la bun început de ce sumă de bani dispunem atât pentru cazare, mâncare, dar și pentru transport și deplasări locale. ca să ne fie mult mai ușor în vacanță este cel mai bine să ne documentăm puțin înainte de a pleca asupra obiectivelor de vizitat, ce costuri implică vizitarea lor, ce dotări are locul de cazare. După ce punem în ordine toate aceste aspecte ne va fi mult mai ușor să ne descurcăm în stațiunea respectivă, dar și să economisim ceva bani.

       Pentru mine vacanța ideală este oriunde este munte cu trasee montane de cutreierat. În fiecare vară plecăm, eu împreună cu soțul, la munte, de fiecare dată în altă stațiune montană. Pentru multe persoane vacanța de vară este similară cu marea, dar pentru mine o vacanță la munte este tot ce îmi doresc, eu neîmpăcându-mă defel cu soarele, deci nu agreez mersul la mare. Dacă vrea soare găsesc și la munte. 

      Recunosc că de pe acum am început să analizăm ofertele și să punem la cale viitoarea vacanță de vară. Aceasta clar va fi tot la munte, de data aceasta la Poiana Brașov. În general stațiunile montane au cele mai bune oferte în sezonul cald, atunci când peisajul este unul de vis și cu temperaturi perfecte pentru plimbări.

      Poiana Brașov este situată în județul Brașov, la doar 12 km de orașul Brașov. Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din țară, atât pentru sezonul de iarnă, cât și pentru cel de vară. Stațiunea se află la poalele Muntelui Postăvaru,  la o altitudine de 1030 m, iar cel mai înalt vârf de munte are altitudinea de 1799 m (vf. Cristianul Mare), ceea ce înseamnă o diferență de altitudine de aproape 800 m. 

      Poiana Brașov este ideală pentru petrecerea vacanțelor de vară. Temperatura medie a lunilor de vară este de 20 de grade, ceea ce face ca vremea să fie ideală pentru drumeții.

      Și alături de toate aceste aspecte legate de poziționarea georafică, de aspecte ale climei, în Poiana Brașov avem cea mai diversificată ofertă de cazare. Sunt unități de cazare de 2,3,4 stele, cu multiple dotări pentru toate gusturile și pretențiile.

      Din punctul meu de vedere, cel mai bun hotel din Poiana Brașov este Hotel Royal. Este situat la baza munților și oferă o priveliște deosebită din orice punct ai privi. Dotările acestui hotel sunt pentru toate gusturile, oferind activități atat în incintă cât și în afară.dsc_0292.JPG.1024x0

      Cum nouă ne place să mergem pe cărări de munte, cu rucsacul în spate, imediat de cum ne cazăm pornim la drum. Sunt foarte multe locuri de vizitat dacă ești în Poiana Brașov. În primul rând sunt drumețiile montane, pe cărările de pe Muntele Postăvaru. Sunt numeroase alei și trasee montane străjuite de pădurile de conifere care favorizează alergările ușoare sau mersului la pas.

      O altă atracție turistică este centrul de echitație. Aici turiștii pot cere sfatul și îndrumarea unui instructor calificat care să le dea câteva sfaturi despre călărie. De aici se pot închiria echipamente complete pentru practicarea acestui sport, iar dacă stăm mai mult în zonă putem lua lecții de echitație care durează șase zile.

       Pentru că peșterile au un farmec aparte nu putem rata Peștera de lapte din Poiana Brașov. Această peșteră are o lungime de circa 175m. Numele i se datorează scurgerii de calcit care are culoarea albă și dă impresia laptelui.

        Deși este cam greu de crezut pentru o stațiune montană, în Poiana Brașov ne putem plimba cu barca pe lacul creat artificial- Lacul Poiana.dsc_0191.JPG.1024x0

   Și pentru că trebuie să luam în calcul starea vremii, nu îmi fac deloc griji în cazul în care o să plouă. Hotelul Royal Poiana Brașov dispune de saună unde putem petrece câteva clipe de relaxare, iar pentru cei pasionați de sport pot exersa biliard, darts electronic, fotbal de masă. În caz că temperatura permite pot lenevi pe terasă admirând minunata priveliște alături de o cană cu ceai.

     În caz că ne vom caza împreună cu prietenii de familie care au și copiii, hotelul dispune de locuri de joacă special amenajate.

     Și pentru a fi la curent cu toate noutățile despre cazare, rezervări și alte informații despre hotel sau stațiune putem urmări pagina de Facebook unde putem găsi aceste informații.

      Cam așa va arăta vacanța mea de vară și sunt mai mult ca sigură că voi planifica după aceea și vacanta de iarnă, tot în același loc. Dar asta face obiectul altui articol:))

P.S. 1.Abia aștept Gala Superblog din decembrie ca să cunosc toți acești oameni minunați, atât din echipa Hotel Royal, cât și cei participanți la Superblog.

      2. Atunci când mă voi caza la vară îmi doresc foarte mult o cameră de la mansardă, așa că o rezerv de pe acum, să se știe:)))))

***Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017***

Un gând despre &8222;Vrei o vacanță în stil Royal? Hai în Poiana Brașov&8221;

Lasă un răspuns