Încă puțin și vine Crăciunul

Mai este puțin și intrăm în spiritul sărbătorilor de iarnă, al colindelor și al mirosului de brad. Poate că iarna nu este anotimpul preferat al multor oameni din pricina gerului, al înghețului, din cauza problemelor legate de trafic în această perioadă, dar parcă nu ai cum să rămâi indiferent când vezi grupuri de colindători, magazinele sunt împodobite de sărbătoare, iar bucătăriile abundă în mirosuri care mai de care mai apetisante.

Sărbătorile de iarnă reprezintă cea mai plăcută și așteptată perioadă din an pe care să o petrecem cu familia, acasă. Denumită și ”luna cadourilor” este preferata copiilor pentru că au două perioade când primesc cadouri.logo.jpg.pagespeed.ce.imGwN25ZEd

În fiecare casă se simte spiritul sărbătorilor de iarnă, fiecare începe să își împodobească într-un mod cât mai frumos casa, în bucătării se pregătesc nelipsiții cozonaci.

La noi în familie am împodobit întotdeauna un brad artificial. A fost păstrat foarte bine, din an în an, fiind primul meu brad de la vârsta de 2 ani. L-am folosit până acum 3 ani și m-am despărțit cu greu de el, dar ”îmbătrânise ” și el.De-a lungul anilor puteam cumpăra și brad natural, dar nu agreez deloc ideea unui brad tăiat și împodobit în casă. Îmi place mirosul de brad care este iarna în piețe, dar îmi pare foarte rău când văd în fiecare an aceeași barbarie a comercianților care aruncă sute de brazi la gunoi pentru că nu s-au vândut. Oare de ce nu se pot folosi la ceva acei brazi tăiați cu sutele? Chiar nu se poate face ceva cu ei? Sunt unele animale care preferă să mănânce crenguțe de brad, nu se pot da la ferme sau undeva unde se mai cresc aceste animale? Cea mai bună soluție ar fi să nu se mai taie, dar dacă nu se poate, măcar să fie valorificați cumva…

Un brad artificial este cea mai bună soluție și chiar dacă nu miroase a cetină în casă în acea perioadă se pot găsi soluții și pentru această problemă.

Acum sunt foarte multe oferte pentru brazi de Crăciun artificiali. În magazine se pot cumpăra în diverse culori, atât verzi, albi, argintii. Cât despre varietatea de ornamente nu mai are rost să vorbim că este pentru toate gusturile și buzunarele.

Cei mai frumoși brazi de Crăciun pe care i-am văzut au fost în Moldova, atunci când mergeam la bunici. Nu știu, dar în acea zonă parcă sărbătorile de iarnă au alt farmec, parcă sărbătorile sunt altfel.Îmi amintesc cu mare plăcere când mergeam în colindat, cu câtă nerăbdare așteptam seara când ne întâlneam toți colindătorii în centrul satului și de acolo plecam pe la fiecare casă. Nu mă puteam dezlipi de lângă cuptorul bunicii unde cocea cozonacii și turtele cu brânză și mac.

Am observat că tot mai multă lume tinde să cumpere brazi de Crăciun artificiali și asta nu poate decât să mă bucure foarte mult și sper că de la an la an să nu mai vad pe la colțurile blocului brazi aruncați.brad_artificial_ace_3d_aspect_natural-800x800

Anul acesta voi cumpăra doi brazi de Craciun artificiali de pe https://www.brazicraciun.net. Aici este o gamă foarte largă de oferte, de culori și decorațiuni. Mi-au atras atenția brazii artificiali de lux cu aspect natural. Sunt foarte frumoși și chiar parcă sunt naturali.(Un brad pentru noi acasă și un brad pentru acasă la părinți pe care îl vom împodobi împreună)

Chiar daca afară sunt acum vreo 26 de grade abia aștept să vină sărbătorile de iarnă cu farmecul lor aparte.

Lasă un răspuns