Enigma unei genți

       Dacă v-ați întrebat vreodată de ce o geantă a unei femei este așa de mare sau ce este într-o astfel de geantă acum sunteți pe cale să aflați, măcar parțial răspunsul la aceste întrebări. Este cunoscut faptul că o femeie poartă în poșetă diverse lucruri, mai mult sau mai puțin folositoare. De ce trebuie să ai o geantă mare și plină cu diverse lucruri și tot să ți se pară că mai lipsește ceva. Nu trebuie să pleci în fiecare zi cu toată casa în geantă! Trebuie să ai doar strictul necesar. Am o prietenă de familie care chiar are probleme de sănătate la coloana vertebrală din cauză că mulți ani a avut o geantă plină cu de toate, geantă pe care a purtat-o doar pe un umăr.

     În principiu, geanta unei femei este ca o extensie a sa, iar atunci când în geantă are câteva lucruri esențiale , aceasta poate deveni aliatul său. În ciuda criticilor pe care le primesc femeile din partea domnilor, dar uneori chiar și a unor doamne, ele știu că ce se află în geantă este de un real folos. Poate nu în fiecare zi, dar poate se ivește ocazia, cine știe. Ceva pe principiul ”lasă că poate îmi trebuie cândva, mai bine să fie decât să nu am”.

      Recunosc că și eu m-am întrebat câteodată ce poate exista într-o geantă  de mărime mai mare pe care o poartă uneori femeile? Și mai mare mi-a fost curiozitatea când am văzut de exemplu o astfel de geantă, iar în mână avea o agendă, telefonul și un portofel. Oare pentru acestea chiar nu mai era loc deloc?

      Și eu mă întreb câteodată ce am în geantă când văd că este mai grea ca de obicei. În funcție de momentul zilei sau de destinație port cu mine diverse lucruri. Din cea de zi cu zi pe care o iau la serviciu nu îmi lipsesc șervețelele atât umede cât și uscate, o agendă și un pix și câteva fire de lavandă uscată pentru că îmi place foarte mult mirosul ei. Ar fi prea frumos să fie doar atât! Pe lângă cele enumerate se mai găsesc și o brichetă și chibrituri- deși nu sunt fumătoare, un briceag mic multifuncțional și o șurubelniță mică.

      Vis a vis de șurubelniță am și o mică poveste comică-la momentul actual că atunci când am fost nevoită să folosesc șurubelnița nu prea a fost. Am venit într-o zi de la serviciu și când am vrut să descui ușa am constatat că era blocată. La acea vreme nu aveam ușa metalică. Ce să fac, ce să fac? M-am apucat să deșurubez tot ce s-a putut de la acea ușă să pot intra în casă. Am reușit până la urmă să o deschid și de atunci nu îmi mai lipsește acea șurubelniță din geantă. A durat cam o oră jumătate, dar am reușit.

      Poate vă întrebați de ce nu zic nimic de farduri, creme, rujuri, rimeluri. Ei bine la mine în geantă nu se prea găsesc acestea. În afara unui ruj, a unei pudriere și o cremă specială pentru tenul meu nu am.( Eu am un ten cu probleme și nu îmi prea permite folosirea machiajului, doar la diferite ocazii).

    Acum în funcție de destinație, lucrurile pe care le port cu mine diferă. Dacă plec într-o excursie am în rucsac neapărat ceva analgezice, un spray contra țânțarilor, apă oxigenată, plasturi.large_img_1167245

      Pentru  a evita să car după mine în fiecare zi  lucruri inutile am cumpărat o geantă mai micuță în care îmi intră chiar strictul necesar. Căutând modele de poșete, pe Answear am găsit ceva ce mi-a atras atenția. Este un model cu o curea lungă, nedetașabilă, reglabilă.large_img_1126533

      Și cum mie îmi place foarte mult să plec la munte foarte des, un rucsac e de mare ajutor. Este un model cu un singur compartiment și cu un buzunar în față. Este numai bun de drumeții montane.

      La ultimul meu inventar al genții am găsit o mulțime de bonuri de cumpărături. Am obiceiul de a le pune în geantă și uit să le arunc atunci când ajung acasă. Am mai găsit și trei facturi, din fericire toate plătite la timp, dar și vreo trei abonamente de metrou folosite. Mai nou am în geantă un dispozitiv cu ultra-sunete pentru alungat câinii și un spray cu piper. Sper să nu fie nevoie să le folosesc vreodată!

      Cam așa ceva am eu prin geantă. Oare s-a mai deslușit puțin enigma lucrurilor din geanta unei femei?

      Dar eu sunt curioasă ce au domnii în geanta lor? Că sunt și domni care poartă geantă.         Toată lumea se întreabă ce poartă femeile în geantă, dar domnii, domnule, ce poartă?:)

Poate vom afla cu alt ocazie.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2017

Lasă un răspuns