APA- seva vieții

”Apei i s-a dat puterea de a deveni seva vieții pe Pământ ”- Leonardo da Vinci

 

     Nimic nu poate fi conceput pe această planetă fără apă.  Apa este un component indispensabil vieții. Dacă luăm în calcul importanța ei, este cea mai prețioasă substanță. Cu toate că avem impresia că ceva mai simplu și mai banal decât apa nu există, ideea nu stă chiar așa. Apa nu este doar o simplă moleculă formată din doi atomi de hidrogen și unul de oxigen. Este cea mai studiată de pe Pământ și încă mai există multe secrete nedescifrate pentru mulți cercetători. Atât în stare lichidă cât și în stare solidă, apa se comportă diferit față de alte substanțe aflate în aceleași stări.

     Pentru că se știe că fără apă nu se poate trăi, omul s-a preocupat din totdeauna să procure, să transporte și să stocheze apa. Vechile civilizații venerau apa și puterile ei, îi aduceau omagii și ofrande și se bucurau de ocrotirea ei.

    Organismul uman pierde o cantitate însemnată de apă prin diferite activități, transpirație, respirație și alte procese metabolice care au loc la nivelul organismului uman, dar și activități fizice. Aproape 72% din corpul uman fără grăsimi este apă. De aceea pentru o bună funcționare și pentru a evită deshidratarea este nevoie de un consum între 2 și 7 litri pe zi. Este greu de crezut, dar organismul unor oameni așa ”funcționează”, cu 7 litri de apă pe zi, deși medicii nu recomandă această cantitate.

     Apa însoțește omul de la naștere până la moarte. Este cunoscut faptul că în religia creștină botezul se face în apă. În multe religii, o baie ritualică în apă pură se face celor decedați. Apa are un rol important în religia islamică, de exemplu, cele cinci rugăciuni care sunt făcute pe parcursul unei zile nu se pot desfășura fără o spălare a corpului. Aproape în toate ritualurile, indiferent de regiune, apa este folosită pentru curățirea unei persoane sau a unui loc.

     Așa cum spuneam, suntem în proporție de aproximativ 70% apă, deci putem spune că ”iubirea față de apă este chiar iubirea de sine”.

     Pentru mine, apa este sursa bunei funcționări a organismului meu. Fără apă nu aș putea să ”funcționez” în limitele normale. Fie că sunt la serviciu, fie că sunt la o sală de sport apa mă însoțește peste tot. Îmi place foarte mult să călătoresc, să urc pe trasee montane și fără apă nu pot face față efortului la care este supus organismul. Atunci când sunt pe munte, o gură de apă îmi dă putere să merg mai departe, să ajung la locul de destinație. Îmi place să consum fie apă îmbuteliată fie apa de izvor din diferită orașe prin care călătoresc. La noi în țară sunt foarte multe izvoare cu apă normală, sulfuroasă, termală, cu diferite specificații pentru organism.apa-de-izvor.jpg.png Apa de izvor La Fântâna se poate mândri că ”a ajuns” pe cele mai înalte culmi, mai precis la  Babele, la Crucea Caraiman, pe muntele Rarău, pe Vârful Omu, pe Vârful Moldoveanu și în multe alte locuri minunate de la noi din țară. 

     De când am descoperit apa de izvor La Fântâna, funcționarea organismului meu este mult mai bună. Indiferent de momentul zile și de locul în care mă aflu, o sticlă de 0,5 l cu apă plată sau minerală este în geantă. Apa de izvor la 0,5L este soluția mobilă de hidratare La Fântâna. Plus de asta este ambalată elegant și foarte ușor de transportat. Este extrasă din Mitrovo Polje (Serbia), o regiune muntoasă de pini și stejari, încadrată de masivi de până la 2.000 m, departe de aglomerări urbane și industriale. Apa are un gust neutru plăcut, cu conținut echilibrat de minerale, care satisface setea. 

     Un consum de apă responsabil are numai efecte pozitive asupra organismului. Apa face adevărate minuni asupra organismului. Unul dintre cele mai importante beneficii este că previne îmbătrânirea prematură organismului. Apa are efect energizant, menține o siluetă subțire, crește rezistența organismului în fața stresului, crește rezistența fizică în cazul unui efort susținut, menține articulațiile sănătoase.

     Cu atât de multe beneficii aduse organismului, apa trebuie consumată atunci când este nevoie și cu plăcere și nu atunci când ne aducem aminte. Un consum scăzut de apă poate fi cauza unei dureri de cap sau de articulații sau chiar a unor amețeli pe care le avem pe parcursul unei zilei.

     La Fântâna a conceput și dezvoltat un serviciu care aduce apa de băut mai aproape de oameni, acolo unde oamenii au nevoie. Cu apa îmbuteliată la 0,5l ai sursa tot timpul lângă tine, ai ”fântâna” oriunde ai fi.

„Secretul longevității e apa pe care o consumăm”- Henri Coandă

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2017

Un gând despre &8222;APA- seva vieții&8221;

Lasă un răspuns