Butonii – declarație de eleganță și stil

       Optarea pentru a purta butoni de cămașă nu este un moft ci o necesitate. Și dacă sunt semnați de branduri renumite, atunci chiar se poate face diferența.

     Butonii sunt echivalentul bijuteriilor pentru bărbați și pot fi creați din diferite materiale și în diferite forme. Ei îmbină rolul estetic cu cel practic prin care se închide manșeta cămășii.

      Istoria butonilor începe în anii 1200, când pentru a lega mânecile erau folosite bucăți de piele sau sfoară. Apoi această piele sau sfoară a fost înlocuită cu bucăți de ață colorată, rolul lor fiind acum și decorativ pe lângă cel funcțional.

     În secolul XVIII regele Angliei a înlocuit aceste ațe colorate cu bijuterii pentru a da o notă în plus de eleganță.

     În anii 70 importanța butonilor a cam scăzut ei fiind înlocuiți de nasturi, dar din fericire după anii 90 și-au recâștigat poziția. Acum din ce în ce mai mulți bărbați optează pentru a purta aceste minunate accesorii.

      Există însă câteva reguli simple de a purta butonii de cămașă. De obicei aceștia se poartă la evenimente deosebite, ocazii speciale sau întâlniri, dar se pot purta și la birou în fiecare zi în mediul de afaceri sau la unele întâlniri de afaceri.

      La un eveniment special, cadă cel care poartă butoni optează să mai poarte și alte accesorii acestea trebuie întotdeauna asortate. Dacă însă optează doar pentru butoni ei trebuie neapărat să se asorteze cu costumul.

      Specialiștii din domeniu spun că se pot alege butoni care ies din sfera clasicului și pot avea forme  și culori mai deosebite, astfel încât să se obțină un stil mai altfel, unul original.

      Fie ei butoni pentru bărbați, fie pentru femei- pentru că există și pentru cămăși de damă, butonii trebuie aleși cu mare grijă. Trebuie avut în vedere la ce ținută vor fi purtați, se pot asorta și cu cravata sau acul acesteia dacă evenimentul o cere. De regulă nu prea se asortează cu acul cravatei pentru a evita monotonia.

     Atunci când cumpărăm o pereche de butoni trebuie să ținem cont de trei aspecte foarte importante: formă, culoare și ocazie.

     În caz că suntem în pană de idei pentru un cadou, butonii pot fi dăruiți dar trebuie să cunoaștem foarte bine atât destinatarul cât și gusturile lui, culorile preferate.

Lasă un răspuns