Este franciza un model de business care mi se potrivește?

    În România sunt aproximativ 500 de firme care sunt în franciză și realizează anual peste 1,4 miliarde euro. Cele mai de succes sunt cele care figurează în domeniul fast-food și servicii, pentru care trebuie o investiție minimă de 10.000 euro.

    Aceste francize din domeniul serviciilor, de la fast-food, la patiserii și livrări la domiciliu sunt considerate cele mai avantajoase prin prisma numărului mare de clienți și a rulajului financiar mare și permanent.

    Cum trecem printr-o perioadă financiară mai grea ideea de franciză este una foarte bună potrivit specialiștilor. În momentul în care îți deschizi o afacere este bine să cauți parteneri din domeniul de activitate ales care să fie dispuși să preia o parte din problemele de extindere.francize.ro    La noi în țară figurează câteva francize de succes care activează în mai multe domenii.Pentru a deschide o afacere în franciză trebuie să știm foarte bine de la bun început în ce domeniu activăm și cine sunt cei care vin să cumpere de la noi.

    Cum suntem în perioada vitezei, în care totul se face pe repede-înainte, o franciză în domeniul culinar este cea mai bună idee.  Fie că este vorba de un restaurant sau de o patiserie sigur este o afacere profitabilă. Mai ales dimineața oamenii sunt grăbiți și nu de puține ori vedem că își cumpără câte ceva de mâncare de la un fast-food, o patiserie, o covrigărie. Cine nu a observat că aproape la fiecare colț de stradă este câte un fast-food. Acesta se bazează pe un flux foarte mare de cumpărători. pe faptul că oamenii nu petrec mult timp să își servească masa și pe obținerea unor vânzări mari.

     Idei de afaceri sunt foarte multe, dar dacă ar fi să iau în considerare cererea pieței cu siguranță această afacere ar fi în domeniul fast-food.

    Atunci când eram copil nu mergeam la grădiniță fără să nu mănânc o merdenea caldă sau o plăcintă cu brânză dulce și stafide. Probabil de atunci s-a dezvoltat și o pasiune pentru acest domeniu și de aceea Franciza Patiseria Tineretului este o idee foarte bună.patiseria Tineretului

    Aceasta a luat naștere din dorința unui antreprenor tânăr de a oferi oamenilor ceva care are gustul copilăriei, ceva care seamănă cu preparatele făcute de bunica în casă. Funcționează in anul 2012, iar în prezent are trei locații amplasate în unele dintre cele mai aglomerate locații din București. Produsele pe care le oferă sunt dintr-o gamă diversificată și dulci și sărate tocmai pentru a încânta clienții cu fiecare produs. Cum principalul obiectiv de dezvoltate al Patiseriei Tineretului este să deschidă noi locații în capitală și de a lansa noi produse, cred că aș putea fi eligibil pentru așa ceva.

    Cred că principalele abilități ale celui care vrea să deschidă o astfel de afacere și anume abilități de relaționare cu clienții, entuziasm, spirit antreprenorial, perseverența, ambiția, atenția pentru detaliu, responsabilitate corespund cu cele ale mele și de aceea consider că pot face față tuturor provocărilor care rezultă dintr-o astfel de afacere.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2017

Un gând despre &8222;Este franciza un model de business care mi se potrivește?&8221;

Lasă un răspuns