De vorbă la o cafea

      Povestea mea începe în luna octombrie a primului an de facultate. Deși eram nerăbdătoare să îmi întâlnesc colegii, să văd ce cursuri avem, parcă totuși mă simțeam ca în prima zi de școală. Aveam ceva emoții. Încet încet au dispărut pe parcurs ce am cunoscut toți colegii și am văzut că rezonez cu câțiva dintre ei. Cu unii chiar foarte bine.

      După o perioadă de acomodare am început să ieșim în oraș în grupul nostru de ”nefumători”, așa cum ne plăcea să ne numim. Ne plăcea să ne plimbăm prin parc, să mergem la film sau să plecăm la munte.

      Din ieșire în ieșire am descoperit că unul dintre colegi este pasionat de arta tatuajelor, dar că este și mare iubitor de pisici. Nu mi-a venit să cred. Am stabilit să ieșim undeva în oraș să vorbim despre aceste pasiuni.

      După cursuri am ieșit la o cafenea care era aproape de facultate. Mergeam des acolo, era un loc drăguț, liniștit, iar cafeaua servită acolo mi se părea că este cea mai bună din tot orașul. Pe vremea aceea aveam și eu două pisici, una roșcată pe care o primisem de ziua mea și la care țineam foarte mult și una neagră tăciune la care țineam la fel de mult. Partenerul meu de cafea avea trei pisici. De mică eram pasionată de tatuaje, aveam un unchi care era tatuat și de fiecare dată când venea în vizită pe la noi îl rugam să îmi arate tatuajele de pe brațe. Cum lui îi plăcea foarte mult să deseneze mă ajuta și pe mine să imi creionez ideile de tatuaje. Păstrez și acum după atâția ani multe dintre desenele acelea făcute în copilărie. 

       Pe lângă marea iubire față de pisici și tatuaje cu timpul am realizat că îmi place foarte mult să gătesc. Am participat și la câteva concursuri în domeniu și acest lucru m-a impulsionat și mi-a dat încredere că pot să fac ceva și în bucătărie.

       Știind că ies la o cafea cu acel coleg aveam o mie de idei despre ce vom discuta. Mi-a spus povestea lui despre cum a început cu tatuajele, că abia aștepta să împlinească 18 ani pentru a face primul tatuaj și despre iubirea față de pisici. La început nu iubea deloc pisicile, el având la început un câine. După ce nu a mai avut acel câine a găsit la intrarea într-un parc o cutie în care era un ghem negru cu niște ochi mari. A zis că de atunci si-a dat seama cât de mult iubește pisicile și nu a putut pleca fără să ia acea pisicuță și să aibă grijă de ea. Atât de mult s-a atașat de ea încât și-a făcut și un tatuaj.

cafea

       Povestindu-i  și eu despre pisici, gătit și tatuaje am ajuns să îmi schițeze din câteva linii un minunat desen în care era pisica mea roșcată cu o bonetă de bucătar pe cap. M-a întrebat dacă îmi place și uite așa aveam să am și eu primul  tatuaj. Și pentru că lui îi plăceau foarte mult dulciurile, drept răsplată pentru tatuajul meu a zis că vrea eclere cu cremă de ness. M-am ținut de promisiune și în ziua când am ajuns la atelier am adus o tavă cu eclere pentru el si colegul lui.

        Au trecut anii și am rămas foarte buni prieteni. Și astăzi ieșim la o cafea împreună cu soțul meu și soția lui – toți patru fiind colegi de facultate, făcând toți parte pe vremea aceea din ”grupul de nefumători”.

       De când am descoperit monodozele de cafea Kafune diminețile mele sunt mai frumoase, mai pline de aromă. Parcă am alt elan atunci când savurez o astfel de cafea. La muncă avem un fel de ritual al nostru în fiecare zi. Nu ne lipsesc biscuiții, fie cumpărați , fie făcuți în casă și cafeaua boabe  prăjită mediu și cu aromă de cacao. Oricâtă cafea ai servi în diverse locuri, parcă nimic nu e mai plăcut decât cafeaua la birou servită cu colegii. În acele câteva minute petrecute cu ei uiți de treaba pe care o ai de făcut în acea zi și ești mult mai relaxat.

 

”Cafeaua de dimineață
Te-ajută să scapi de greață
Și-ți crește moralul
Să poți suporta
Încă o zi… carnavalul”
Doru Stănculescu – Cafeaua de dimineață
***Acest articol a fost scris pentru Superblog 2017***

Un gând despre &8222;De vorbă la o cafea&8221;

Lasă un răspuns