Mai strângem banii in porcuror?

Tin minte ca atunci când eram copil am primit o cutie metalica de care am fost atrasa imediat. In ea erau cativa bani, nu era o suma asa de mare, dar suficient ca sa inteleg ca acea cutie este buna pentru a strange bani. Imi amintesc cu nostalgie ca de fiecare data când primeam cate o suma de bani de la bunici, de la parinti sau de la unchi eram tare bucuroasa. II puneam in acea cutie si spuneam ca o sa plec in vacanta la munte cu bunicul (asta dupa spusele parintilor)). Se pare ca de mica imi faceam planuri cum voi folosi acei bani si ca tot de atunci imi placea sa calatoresc.

Cu timpul am inteles cat este de important sa ai niste economii facute pentru vacante sau pentru o situatie aparuta pe nepregatite.SDB1[1]

Pe vremea când eram eu la scoala nu ni se vorbea deloc despre cum sa faci bani, despre cum sa economisesti. Am fost surprinsa sa vad ca in alte tari exista in scoli ore de educatie financiara chiar si pentru copiii aflati in primele clase. Mi se pare chiar o idee foarte buna, acesti copii educati de mici vor sti atunci când vor deveni adulti cum sa gestioneze banii.

In contextul economic pe care il traversam micile economii ne pot salva dintr-o situatie neprevazuta. Decat sa cheltuim o suma de bani pe lucruri marunte sau care poate nu ne trebuiue mai bine ii investim sau ii strângem pentru a cumpara o vacanta.

Sa cheltui bani nu e greu deloc. Ai o suma de bani in portofel, te duci intr-un magazin si cheltui o parte sau toata suma. Asa avem impresia ca ne simtim mai bine, Dar nu este asa sau poate ne simtim bine doar pe moment. Dupa aceea ne gândim ca poate am fi putut sa facem altceva cu acea suma sau chiar sa o pastram.

In vremurile actuale întâlnim la tot pasul, pe toate canalele suntem invitati sa cumparam diverse. Doar sa cheltuim bani. Dar nimeni nu me spune cum sa economisim bani.

De ceva vreme mi-a atras atentia o reclama tv despre Scoala de Bani de la BCR. Este o reclama foarte frumoasa care m-a facut sa cercetez despre ce este vorba. Este prima data când vad ca se vorbeste si la noi in tara despre asa ceva.

Si mai mult decat atat se organizeaza si cursuri atat pentru copii cat si pentru adulti in sediile BCR.  Timp de 10 saptamani BCR lanseaza cea mai mare campanie de educatie financiara din tara timp in care sunt 1000 de profesori care ne pot ajuta sa ne gasim raspuns la fiecare intrebare.

Nu este chiar asa de greu sa avem independenta financiara daca respectam cateva reguli de baza. Cred ca oricine isi doreste sa atinga aceasta independenta, sa aibă sau sa faca bani care sa ii asigure un trai decent si sa isi si poata permite cateva vacante.

Cu ajutorul acestor cursuri de la BCR putem sa atingem acest obiectiv. Vom vedea ca nu o sa ni se mai para greu sau de neatins. Sa economisim bani nu este chiar asa de usor, dar daca avem o motivatie anume nu ne sta nimic in cale.

Economisind am putut sa imi îndeplinesc visul de a face o calatorie culinara in Toscana si una in Paris. Am putut vedea chiar la fata locului tot ce vazusem in ghidurile turistice sau in animite emisiuni tv.

               O gestionare corecta a banilor duce la conturarea planurilor, realizarea obiectivelor si la îndeplinirea visurilor.

Putin cate putin se face mai mult!

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2018

Un gând despre &8222;Mai strângem banii in porcuror?&8221;

Lasă un răspuns