Primavara vine cu martisoare

Martisorul este un mic obiect de podoaba legat cu un snur. Acest snur este impletit din doua fire unul alb si unul rosu. Martisoarele apar in traditia romanilor, dar si a catorva popoare invecinate. In principal fetele si femeile sunt cele care primesc aceste martisoare si le poarta pe durata lunii martie ca semn al venirii primaverii. Odata cu martisorul se daruiesc si flori timpurii, cel mai folosit fiind ghiocelul.

In prezent, martisorul este purtat intreaga luna martie, dupa care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede ca aceasta va aduce belsug in casele oamenilor. Se zice ca daca cineva isi pune o dorinta in timp ce atarna martisorul de pom, aceasta se va implini numaidecat. La inceputul lui aprilie, intr-o mare parte a satelor Romaniei si Moldovei, pomii sunt impodobiti de martisoare. /

Si pentru ca tot am fost in an centenar m–au atras atentia martisoarele cu motive polulare din magazinul online imartisoare. Aici gasim foarte multe brose, dar si pandantive sau cercei, produse din argint sau unicate. Martisoarele brosa sunt alegerea perfecta din punctul meu de vedere. Dupa ce a trecut luna martie ii dam jos acel snur impletit si o putem purta si in restul anului. Prin oferirea unor simboluri atat de mici, ne bucuram, asteptam, intampinam si primim primavara in sufletul nostru. Se spune ca la inceputuri, martisorul era de fapt o moneda de argint sau aur care se purta de copii si fete impreuna cu doua fire rasucite, unul rosu si unul alb, pentru fericire si noroc.

Cumparand online scapam de aglomeratia specifica perioade si avem avantajul ca putem vedea foarte bine toate produsele. Se poate plati atat ramburs, prin transfer bancar, dar si cu cardul. Si ce este cel mai important este ca avem pusa la dispozitie o gama variata care cuprinde 1000 de produse diferite. Toate comenzile sunt livrate prin curier rapid si ajung la destinatie in maxim 48 de ore! Livrare gratuita la comenzi de peste 200 RON.

Lasă un răspuns