Covrigei fragezi cu branza

Covrigei fragezi cu brânză

Rețeta de covrigei fragezi cu brânză pe care o propun pentru astăzi este una extrem de ușor de făcut, iar rezultatul este unul pe măsură. Covrigeii sunt fragezi si deși au destulă brânză în compoziție gustul ei nu este unul foarte pronunțat.

Covrigeii sunt printre cele mai savuroase și gustoase gustări sau aperitive. Fie că sunt simplii, cu brânză, cu cașcaval,cu diverse semințe,acești covrigei sunt îndrăgiți de toată lumea,de la mic la mare. Plecând de la această rețetă doar cu mici modificări putem face și saleuri(sărățele). Sunt la fel de bune și de îndrăgite de toată lumea.

Pentru rețeta de covrigei fragezi cu brânză avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 250 gr. unt
– 250 gr. brânză de vaci foarte bine stoarsă și cât se poate de tare 
– 250 gr. faina
– 1 ou batut pentru uns și semințele preferate- susan,mac,chimen

Covrigei pregătiți pentru copt

În caz că brânza nu este foarte sărată putem să adăugăm o linguriță rasă de sare. Untul trebuie să fie rece. Brânza trebuie dată pe răzătoare și făina cernută bine. Tăiem untul cubulețe mici sau îl putem da pe răzătoare – eu prefer această metodă cea din urmă. Amestecăm făina cu untul în așa fel încât să avem consistența asemanatoare unui nisip.

Covrigei abia scoși din cuptor

Adăugăm și brânza și frământăm bine până se leagă compoziția. De preferat este ca aluatul să stea câteva ore la frigider sau chiar peste noapte.

Se întinde o foaie de aluat nu foarte groasă, se unge cu ou bătut și se taie cu forma specială de covrigei. Se pune fiecare covrigel în tavă și se presară semințele preferate sau brânză rasă. Dacă nu aveți formă specială pentru tăiat covrigei se pot modela manual. Nu este o metodă foarte grea trebuie doar să modelăm doar niște rulouri apoi dam forma finală de covrigei.

Se lasă la copt în cuptorul preîncălzit circa 15 minute sau până când se rumenesc puțin. Se lasă la răcit și se servesc cu mare plăcere.

Poftă bună!



Lasă un răspuns