Briose aperitiv cu cartof dulce si spanac

Brioșe cu cartof dulce și spanac

Îmi place să pregătesc brioșe foarte des, fie pentru aperitiv fie pentru desert. La noi în familie sunt cerute mai des cele pentru desert. Însă din momentul când am făcut prima dată aceste brioșe cu cartof dulce și spanac totul s-a schimbat. Au fost două săptămâni în care o dată la trei zile făceam porție dublă.

Adevărul este că sunt foarte bune, iar cartoful dulce cu spanacul formează un echilibru delicios. Și mai sunt și foarte ușor de făcut, nu trebuie multe ingrediente și nici ustensile multe.

Dintre brioșele pentru desert cele mai iubite și cerute sunt brioșele cu cremă de mascarpone. Sunt pe cât de aspectuase pe atât de gustoase și ușor de făcut.

Pentru a pregăti brioșe cu cartof dulce și spanac avem nevoie de următoarele ingrediente:

= 1 lingura ulei
= 2 un cartof dulce
= o jumătate de ceapă uscată
= 1 cățel usturoi
= 1 lingură rozmarin proaspăt
= sare, piper după gust
= 50 gr. spanac
= 250 gr. făină
= 240 ml lapte bătut
= 1 linguriță bicarbonat
= 1 plic praf de copt
= 3 ouă
= 5 linguri unt topit
= 50 gr. brânză feta sau telemea

Punem uleiul într-o tigaie, îl lăsăm puțin să se încingă apoi adăugăm cartoful dulce curățat de coajă și tăiat cubulețe, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul dat pe răzătoare, sarea, piperul și rozmarinul. Lăsăm aproximativ 10 minute pe foc până când cartoful este gătit apoi adăugăm spanacul spălat și scurs de apă. Amestecăm puțin atât cât să se omogenizeze bine toată compoziția apoi oprim focul și lăsăm să se răcească.


Intre timp pregătim compoziția pentru brioșe. Se amestecă laptele bătut cu cele 5 linguri de unt topit. Cernem făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm la amestecul de ouă și lapte. Amestecăm cu o spatulă apoi adăugăm și compoziția de cartof dulce cu spanac.
Amestecăm cât să se omogenizeze bine toate ingredientele, potrivim de sare și piper după gust și punem cu o lingură în forma de copt brioșe.


La final adăugăm peste fiecare brioșă puțină brânză și dăm la cuptor pentru aproximativ 20 minute la foc mediu.
Încercăm cu un bețișor de lemn dacă sunt coapte.
După ce le scoatem din cuptor le mai lăsăm puțin să se răcească în forma de copt.
Se servesc reci și se păstrează foarte bine la frigider până la 5 zile.
Din aceste cantități ies 12-14 brioșe, dar depinde și de mărimea ouălor.

Poftă bună!

Lasă un răspuns