Reteta de salam de biscuiti cu stafide si rahat este una foarte des folosita la noi in familie. Acest dulce al copilariei este foarte usor de facut,cu putine ingrediente, fara coacere si fara multi pasi de urmat.
Putem ajusta aceasta reteta dupa preferinte adaugand unele ingrediente. de exemplu putem pune miez de nuca prajit si tocat marunt, stafide muiate in rom, merisoare sau coaja de portocala confiata. Noua ne place cu stafide muiate in rom si bucatele de rahat- daca se poate de trandafiri. In cazul in care sunt si copii care vor manca din acest desert nu mai punem rom.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 kg. biscuiti populari
- 350ml. lapte
- zahar vanilat
- 200 gr. stafide
- cateva bucatele de rahat
- 200 gr. zahar
- 200 gr. unt topit
- 3 linguri de cacao
- 100 ml. rom
Inainte de a ne apuca de a face aceasta reteta trebuie sa alegem stafidele de eventualele codite sau alte obiecte straine si apoi le punem la muiat in rom. Punem intr-o cratita incapatoare, pe foc, laptele cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba. Agaugam cele 3 linguri de cacao si amestecam pana se dizolva, adaugamsi untul si zaharul vanilat. Rupem in bucati nu foarte mici toti biscuitii si ii punem in lapte, adaugam si stafidele si rahatul taiat bucatele potrivite si amestecam cat sa se incorporeze toate ingredientele.
Intindem pe masa de lucru folie de plastic si punem din cantitatea de biscuiti atat cat dorim sa obtinem un salam. Se ruleaza strans cu ajutorul foliei de plastic dandu-i astfel foema unui salam. Sigilam bine capetele si repetam aceasta operatiune pana cand terminat toata compozitia de biscuiti.
Inainte de servire trebuie sa stea cateva ore la frigider, dar cel mai bine este sa stea peste noapte. Se portioneaza si se serveste alaturi de o ceasca cu cafea aromata sau un suc de portocale proaspat stors.
Pofta buna!