Vinete murate

Câte vinete, atâția căței de usturoi, 1/2 l ulei, 1 ardei iute, frunze de țelină tocate, pătrunjel verde tocat, boabe de piper, 1 lingură zahăr, foi de dafin.

Aceste cantități sunt cam pentru 7-8 vinete în oțet.

Vinetele nu se curăță, se fac doar două tăieturi de-a lungul, atât cât să ajungă până la mijlocul vinetei.

Se opăresc bine în apă clocotită, după care se lală să se scurgă foarte bine.Usturoiul se pisează și împreună cu restul verdețurilor se pun pe foc în ulei. Se adaugă sarea și piperul și restul de condimente. Se lasă pană se înmoaie bine, apoi se umple fiecare crăpătură din vinete. Se așează cu grijă în borcane.

Se pun la fiert 5-6 pahare cu apă și 2 pahare cu oțet, împreună cu zahărul, dafinul, boabele de piper, ardeiul iute și 2 linguri cu sare.După ce au fiet circa 15 minute, se lasă să se răcească, apoi se toarnă lichidul peste vinete în borcane.

Se leagă bine borcanele și se păstrează la loc răcoros pentru iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *