1. Suc de morcov, mar si para
Morcovii, merele si perele contin o cantitate mare de vitamina A, care influenteaza in mod direct sistemul imunitar, ajutand corpul in combaterea diferitelor tipuri de infectii. Pentru a il prepara, sunt necesare 5 morcovi mari, 1 para, 1 mar si, optional, putin ghimbir. Sucul obtinut se serveste imediat.
2. Smoothie de coacaze, banane si menta
Coacazele si bananele sunt foarte bogate in antioxidanti, care stimuleaza sistemul imunitar. De asemenea, poseda componente care ajuta la imbunatatirea memoriei. Se pun intr-un blender o banana, cateva coacaze si frunze de menta tocate si se amesteca pana se obtine consistente dorita. Se serveste imediat dupa preparare, beneficiind in acest fel de toate vitaminele si mineralele necesare corpului.
3. Suc de portocala si pomelo
Citricele, precum portocala si pomelo, contin o cantitate mare de vitamina C, un puternic antioxidant care protejeaza organismul in fata atacului radicalilor liberi. De asemenea, stimuleaza functionarea sistemului imunitar, facilitand formarea globulelor rosii si a anticorpilor. Pentru preparare, se storc 2 portocale, 1 pomelo, o jumatate de lamaie si se serveste imediat.
4. Suc de legume
Reprezinta o alternativa la fel ca cel de fructe. Se poate folosi varza, spanac, sfecla rosie si un mar. Acest suc va aduce un aport suficent de vitamine, precum A, C si B6. Ca si cantitati, se poate folosi o ceasca de varza rasa, 1 ceasca de spanac, o jumatate de sfecla rosie si o jumatate de mar. Se pun in blender cu putina apa si se serveste imediat.
5. Suc de rosii
Rosia contime o mare cantitate de vitamina C si vitamina A, care ajuta, printre altele, la cresterea imunitatii organismului, prin crearea unei bariere impotriva bacteriilor si virusurilor din exterior. Pentru preparare se pot folosi 3 rosii, 3 bucati de telina apio, 3 morcovi medii, 1 ceasca de varza rasa si 1 ardei rosu. Se pun in blender, iar daca este neceaar, se poate adauga putina apa. Pentru un plus de savoare se poate adauga piper negru macinat.