Ciorbă de rață acrită cu borș

Ciorbă de rață acrită cu borș

Din punctul meu de vedere dacă avem ciorbă la masa de prânz nu mai trebuie nimic altceva. Sunt un mare consumatoare de ciorbă, mai ales acrită cu borș sau zeamă de varză, fie că este cu carne sau numai cu legume. Îmi plac și supele- cea de pui cu găluște e printre preferate. Obișnuiesc să gătesc foarte des ciorbă de burtă pe care o consider ”regina ciorbelor”- dacă pot spune așa. Nu foarte multă lume mănâncă această ciorbă, dar mie îmi place foarte mult. De curând am gătit o ciorbă de rață acrită cu borș. Am avut o rață crescută în curte, liberă. De aceea ciorba mea a fost foarte gustoasă.

Ciorba de rață acrită cu borș se aseamănă la gust cu cea de pui doar că trebuie mai multă răbdare și atenție în pregătirea ei. Dacă se respectă unele amănunte vom avea la final o ciorbă de rață acrită foarte gustoasă și hrănitoare. Când am gătit această ciorbă m-am inspirat puțin și din rețetele bucătăriei Lidl. Aici găsim rețete cu ingrediente la îndemâna oricui, simple și explicate pe înțelesul tuturor.

Avem nevoie de următoarele:

  • carne de rață
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3-4 cartofi de mărime medie
  • verdeață – pătrunjel, leuștean
  • sare după gust
  • 2 ouă
  • 200 ml. borș sau zeamă de varză
  • 100 ml. suc de roșii sau bulion
  • 3 litri apă
  • 150 gr. smântână- opțional

Cum pregătim ciorba de rață acrită cu borș:

Porționăm carnea de rață și o punem într-o oală încăpătoare cu apă la fiert. După ce a dat în câteva clocote scoatem carnea și aruncăm apa în care a fiert. Spălăm foarte bine carnea cu apă rece și o punem din nou la fiert în aproximativ 3 litri de apă. Trebuie să avem grijă ca după ce începe să fiarbă să adunăm de câteva ori spumă formată. Carnea de rață fierbe puțin mai greu față de cea de pui sau porc.

Cât timp fierbe carnea ne ocupăm de legume. Le curățăm pe toate, le spălăm bine să nu mai fie urme de pământ sau altceva și le tocăm mărunt, cubulețe. În afară de cartofi le punem la călit în puțin ulei. Amestecăm de câteva ori și le ținem puțin la călit doar cât să își schimbe culoarea.

Când carnea este fiartă adăugăm legumele călite și cartofii tăiați cubulețe și mai lăsăm puțin la fiert. Pentru a nu rămâne tari cartofii, borșul și bulionul trebuie adăugate numai după ce sunt fierți. Potrivim de sare numai după ce am pus și zeama acră, apoi dregem ciorba cu două ouă bătute. Dacă alegeți să puneți și smântână trebuie să o adăugați la ouăle bătute și apoi să puneți câteva linguri de ciorbă fierbinte pentru a tempera amestecul și abia după aceea să le puneți în ciorbă.

Oprim focul și adăugăm verdeața tocată mărunt. Acum ciorba este gata și poate fi servită cu un ardei iute sau o lingură de hrean dat pe răzătoare – pentru cine preferă să mănânce mai picant.

Poftă bună!

Ciorbă de rață acrită cu borș

:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *