Este o rețetă fără coacere, dar care trebuie să stea câteva ore la frigider. De aceea acest cheesecake fără coacere cu zmeură trebuie să se pregătească înainte cu o zi de servire pentru a avea timp să stea peste noapte la frigider. Reteta de cheesecake fără coacere este varianta renumitei tarte americane care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este nelipsita din cofetarii in ultimii ani si are un prestigiu indiscutabil pe plan mondial. Cucereste consumatorii atat prin aspectul sau cat si prin gust, delicatete si prospetime.
Eu am folosit pentru aceasta reteta crema de branza de la Philadelphia . Este o crema deosebit de fina si potrivita pentru astfel de prajitura.
La această rețetă nu avem nevoie de multe ingrediente și este foarte ușor de făcut chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie.
Se pot folosi orice fructe dorim, însă cel mai gustos, după părerea mea și a celor pentru care am făcut acest tort este cel cu zmeură sau căpșuni.
Pentru această rețetă eu am folosit zmeura.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 gr. biscuiți( simpli, digestivi, cu cacao -după preferință)
- 200 gr. unt
- 600 gr. cremă de brânză
- 500 gr. smântână pentru frișcă
- 20 gr. gelatină
- 100 ml. apă
- 500 gr. zmeură proaspătă sau congelată
Se pune untul la topit și apoi se lasă să se răcească bine.
Biscuiții se mărunțesc și se amestecă împreună cu untul. Se va obține un amestec sfărâmicios pe care trebuie să îl punem într-o tava ai cărei pereți au fost îmbrăcați cu folie alimentară. Se presează foarte bine biscuiții atăt pe fundul tăvii cât și pe pereți. Se lasă tava la frigider până ne ocupăm de cremă și jeleu.
Pentru jeleu se pun pe foc 3/4 gr. zmeură din cele 500 gr. cu puțin zahăr. Se lasă la fiert pănă scade puțin. Gelatina se pune la hidratat în cei 100 ml apă. După ce a fiert zmeura, se dă prin sită pentru a se alege semințele.
Se adaugă gelatina și se mai lasă puțin pe foc, însă fără a mai fierbe.
Se împarte compoziția în două părți egale. O parte se va folosi în crema de brănză, o parte la jeleul care este pus deasupra.
Smântâna se bate până se obține o frișcă tare, apoi se amestecă cu crema de brânză și o parte din zmeura fiartă. Se obține o cremă consistentă pe care o lăsăm puțin la frigider.
După ce a stat la frigider se umple forma de biscuiți cu această cremă, se pune și jeleul deasupra și se ornează cu restul de zmeură proaspătă păstrată.
Se lasă la frigider peste noapte.
În ziua servirii se scoate tortul din tavă și se îndepărtează folia alimentară. După preferință se mai poate orna și cu alte fructe sau se mai pun doar câteva frunzulițe de mentă proaspătă.
Tava pe care am folosit-o eu are 28 cm diametru.
Poftă bună!
P.S.
Gasiti pe blog si varianta de cheesecake copt cu jeleu de fructe de padure. La fel de bun si gustos si fara multa bataie de cap.
Un gând despre &8222;Cheesecake fără coacere cu zmeură&8221;