Pancakes -clatite americane

    Aceste pancakes- clatite americane sunt foarte cunoscute si iubite de catre americani, dar incet incet au patruns si in bucataria noastra unde sunt la fel de indragite.

    Este o reteta foarte simpla, din doar trei ingrediente: lapte, oua si faina la care putem adauga diverse fructe sau ciocolata.

    Spre deosebire de clatitele noastre obisnuite care sunt foarte subtiri si mai mari in diametru, cele americane sunt pufoase, cu o crusta aurie si mai mici in diametru.

    Europenii prefera sa consume aceste clatite ca desert pe cand americanii le adora la micul dejun. Cu faina si praful de copt cumparate de la Lidl nu ai cum sa gresesti in bucatarie. Si fructele de care avem nevoie pentru aceste clatite tot la Lidl le gasim – si intotdeauna sunt proaspete.

    Iata ingredientele pentru reteta de baza a clatitelor americane:

  • 3 oua
  • 120 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 140 ml. lapte
  • 4 lingurite zahar (optional)
  • vanilie, un praf de sare

    Se separa ouale dupa care galbenusul se amesteca cu vanilia si zaharul cu ajutorul unui mixer pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul. Punem apoi treptat laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Amestecam faina cu praful de copt si apoi cernem. Adaugam peste galbenusuri si mixam bine pana se incorporeaza toata faina.clatite americane cu afine

    Batem albusurile cu un praf de sare pana cand se formeaza o spuma tare apoi le incorporam treptat in galbenusuri. Amestecam cu o spatula, de jos in sus, incorporand incet toate albusurile.

    Se obtine o compozitie foarte cremoasa si aerata.

    Se coc clatitele intr-o tigaie incinsa si unsa foarte putin cu ulei sau cu unt. Se pune din compozitie cu o lingura sau un polonic  mai mic in functie de cat de mari vrem sa le facem.clatite americane cu nuca de cocos, finetii si afine

    Se coc foarte repede si trebuie sa le intoarcem dupa foarte scurt timp si pe cealalta parte.

    Aceasta este reteta de baza. Se pot pune in compozitie si diverse fructe,coacaze,afine, banane, fructe de padure sau se pot servi simple doar cu putin unt sau sirop de artar.clatite americane cu zmeura

    In acest articol se gasesc poze ale clatitelor cu afine, zmeura si banane si afine, nuca de cocos si ciocolata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns