Tiramisu cu fructe de padure si capsuni

   Tiramisu cu fructe de padure si capsuni este o prajitura apreciata de toata lumea mai ales in perioada calduroasa. Este un preparat usor de facut la care ne trebuie putine ingrediente si care nu necesita mult timp de pregatire. Tiramisu este un desert tradițional italian. Este un desert care are la bază biscuiți savoiardi (biscuiți dulci asemănatori cu pișcoturile) inmuiați în cafea și acoperiți cu o cremă, compusă din mascarpone, oua și zahăr, care in unele variante este aromatizată cu lichior.

Ceea ce o deosebește de alte deserturi este aroma intensă de cafea. Alte calități caracteristice sunt gustul brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. În trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă!. Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace. Cea mai buna branza mascarpone este cea de la Delaco. Este fina, cremoasa si se preteaza pentru a fi folosita la deserturi, mai ales la tiramisu. Am folosit acest mascarpone si la alte retete – este vorba despre Tort Pavlova cu mascarpone si capsuni.

Pentru acest tiramisu cu fructe de padure si capsuni avem nevoie de:

  • piscoturi
  • 400 gr.fructe de padure
  • sucul de la 4-5 portocale(in functie de marime)
  • 100 ml. smantana pentru frisca
  • 400 gr.mascarpone

Mai intai tapetam o tava cu folie de plastic in care vom pune prajitura. Stoarcem portocalele si punem sucul intr-un bol larg pentru a ne fi usor sa insiropam piscoturile.

    Batem smsntana pentru frisca foarte bine cu ajutorul unui mixer, apoi adaugam trepta cu o lingura mascarpone. Obtinem o crema bine legata. Dupa ce fructele de padure au fost lasate sa se scurga foarte bine se amesteca si ele in crema de frisca si mascarpone.32369656_1902095656490917_5942980151947034624_n

    Insiropam piscoturile pe rand si le asezam pe fundul tavii apoi pinem jumatate din crema. Punem inca un strat de piscoturi insiropate si apoi restul de crema.

    Se lasa la rece cateva ore sau de preferat peste noapte dupa care se rastoarna prajitura pe o tava de servit.

    Se decoreaza dupa bunul gust al fiecaruia.

    Se pot folosi si fructe de padure proaspete, dar la fel de bine ne iese si cu cele congelate.

    Daca nu preferam ca prajitura sa fie mai inalta putem pune doar un rand de piscoturi.

Pofta buna!

Un gând despre &8222;Tiramisu cu fructe de padure si capsuni&8221;

Lasă un răspuns