Socata fara drojdie si colorant alimentar

Socata fara drojdie si colorant alimentar

Socata, acea bautura minunata pe care o cunoastem cu totii din copilarie este vedeta in aceasta perioada. Florile de soc se gasesc din abundenta si nu trebuie ratata ocazia de a savura ceva deosebit de parfumat si de aromat. Socata fara drojdie si colorant alimentar se face foarte usor cu doar cateva ingrediente: flori de soc, lamai, zahar, apa.

Florile de soc au foarte multe beneficii pentru organism. Sunt cunoscute atat pentru uzul intern, dar si extern,pentru proprietati antioxidante. Proteine din sucul de sos distrug virusurile, racelile si gripa care au capacitatea de a infecta celula. Persoanele cu gripa care au consumat ceai de soc au raportat simptome mai putin severe, vindecându-se mult mai rapid fata de persoanele care nu au consumat.

Socata fara drojdie si colorant alimentar

Pentru un borcan de 5 litri avem nevoie de 4-5 lamai, 10 flori de soc, 350 gr.zahar  cateva stafide si apa.

Se pun apa si zaharul la fiert, dar nu trebuie sa lasam lichidul sa ajunga la fierbere, doar cat sa se incalzeasca apa putin pentru a se topi zaharul. Amestecam bine pana cand s-a topit tot zaharul si lasam acel sirop sa se raceasca.

Adaugam florile de soc, suculul de la 3 lamai si stafidele. Restul de lamai le taiem in felii foarte subtiri si le punem si pe ele in borcan.

Borcanul trebuie sa nu fie astupat cu un capac ci cu un tifon si trebuie sa amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn.

Socata fara drojdie si colorant alimentar este gata in aproximativ 2 zile, daca vrem sa aiba acid mai mult il putem lasa si 3 zile. Borcanul trebuie sa fie tinut neaparat la soare pentru a avea loc fermentatia.

Aceasta culoare obtinuta este data doar de florile de soc, nu am folosit niciun fel de colorant alimentar.

La noi in familie se consuma multe sucuri naturale facute atat din fructe cat si din legume. Avem si o combinatie preferata – cea in care folosim sfecla rosie si portocala sau mar verde. In fiecare an avem foarte multa sfecla pusa in gradina tocmai pentru ca este si foarte consumata – la diferite sucuri, salate.

Lasă un răspuns