Inghetata cu jeleu de capsuni si afine

    Suntem in plin sezon al fructelor! Daca nu mai stiti ce sa pregatiti cu aceste minunate daruri ale naturii, va dau eu o idee! O inghetata cu  jeleu de capsuni si afine. Este o reteta foarte usoara la care nu trebuie multe ingrediente, doar trebuie sa aveti putina rabdare cat sa stea la congelator. La fel de racoritor este si tortul de inghetata cu capsuni, tort pe care il putem face si cu alt fel de fructe.

    Pentru a pregati inghetata cu jeleu de capsuni si afine avem nevoie de:

  • 4 oua
  • 100 gr.zahar
  • 250ml lapte
  • vanilie
  • 500 gr.capsuni
  • 100 gr. afine

    Pentru inceput se pune laptele pe foc, la econom impreuna cu vanilia. Se lasa doar sa se incalzeasca putin fara a da in clocot.

    Se separa albusul de galbenus, apoi mixam zaharul cu galbenusurile pana se schimba la culoare si se dubleaza in volum. Se adauga treptat laptele caldut si se amesteca la cea mai mica viteza a mixerului.

    Se pune castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte pe baie de aburi si amestecam din cand in cand, pana se ingroasa compozitia si este bine legata. Dureaza cam 15-20 minute.

    Cat timp se raceste crema de galbenusuri pregatim jeleul de capsuni. Impreuna cu 2 linguri de zahar se pun pe foc si se lasa sa fiarba exact ca la gemul de capsuni. Cand siropul s-a legat bine se opreste focul si se da tot amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte. Se obtine un jeleu bine legat cu o culoare foarte frumoasa. Nu e nevoie sa adaugam amidon sau gelatina pentru ca se va lega foarte bine cand se raceste.

    Batem albusurile spuma tare si le punem tot pe baie de aburi pana se obtine o compozitie foarte usoara si aerata. Se amesteca incontinuu si dureaza aproximativ 5 minute- sunt gata foarte repede.

    Le amestecam treptat cu o spatula in crema de galbenusuri, adaugam si jeleul racit si astfel obtinem o compozitie foarte aerata. Nu trebuie sa amestecam mult, doar cat sa fie incorporate.

    Putem sa punem compozitia astfel obtinuta in masina de inghetata si apoi servita imediat sau o putem pune intr-un recipient pe care apoi il bagam in congelator pana ingheata.

    Pofta buna!

34649054_2138297003112939_6743349798637666304_n  34480165_2138296953112944_2407408102316965888_n  34466987_2138296833112956_8958216836357292032_n   34536705_2138296906446282_8331465216768344064_n        34559207_2138296883112951_9122553748369965056_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *