Tort de inghetata cu capsuni

Tort de îngheţată cu căpşuni

Tort de îngheţată cu căpşuni. Un tort  care are multe căpșuni și putin zahăr, dar care este pe placul copiilor mai ales. Este o alternativă la fel de gustoasă la înghețata la cupă. Se prepară foarte ușor și nu avem nevoie de mașină pentru înghețată. In loc de căpșuni putem folosi și fructe de pădure sau de altfel după preferință.

Ingrediente Tort de îngheţată cu căpşuni:

  • 250 gr. căpşuni
  • 100 gr.zahăr
  • 150 gr.brânză proaspătă
  • 50 ml. lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 300 ml. smântâna pentru frişcă

Se pune smântâna  împreună cu laptele fa iert, pe foc mic până începe să fiarbă. Se opreşte focul apoi se lasă la răcit.

Între timp se bat cele două gălbenuşuri cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă în fir subţire laptele si se amestecă în continuare.

Se pune la fiert această compoziţie până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit, după care se amestecă şi brânza proaspătă zi fructele.

Se tapetează o tavă cu folie de plastic, se pune compoziţia, apoi se dă la frigider aproximativ 3 ore sau mai bine peste noapte.

Se răstoarnă pe tava de servit şi se ornează după gust (eu am folosit un sirop de căpşuni făcut în casă).

tort de inghet.

Lasă un răspuns