Negresă cu nucă și vișine -rețetă de post

În urmă cu ceva vreme sora mea a zis să fac o prăjitură de post, mai exact o negresă. Această prăjitură este printre preferatele ei și pentru că eram în perioada postului a zis că este potrivită. Am fost sceptică la început, mă gândeam că  o să fie doar un blat dens, bătut, fără gust. În una din zile mi-am făcut curaj să încerc și eu această rețetă de negresă cu nucă și vișine.   Negresa de post este foarte gustoasă și cu o aromă deosebită dată de vișine.  Pentru a găti și alte prăjituri vă las aici ceva pentru inspirație. Găsim toate ingredientele de care avem nevoie la Lidl. Aici sunt întotdeauna produse de cea mai bună calitate și la îndemâna tuturor.

   Pentru a pregăti această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 gr. nuci
  • 200 gr.zahar
  • 250 ml.apa minerala
  • 200 ml.ulei
  • 400 gr.faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 borcan gem de visine
  • esenta de rom/ zahar vanilat

Modul de preparare a prăjiturii negresă cu nucă și vișine:

    Se amestecă toate ingredientele uscate intr-un bol – făina cernută impreună cu cacaua si praful de copt. Pentru un plus de aroma nucile trebuie băgate la cuptor circa 10 minute după care le tocam, dar nu foarte mărunt.

    Peste ingredientele uscate se pun ingredientele umede, apoi nucile si gemul de visine. Se incorporeaza totul foarte bine( eu am amestecat cu o spatula) si se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se coace aproximativ 50 minute, dar inainte de a scoate tava din cuptor se face testul cu scobitoarea. Tava in care am copt eu are aprox.40/25 cm.

    Se poate folosi si gem de caise sau de zmeura, ideea este sa fie ceva putin acrisor. În cazul în care nu am deloc în casă un gem mai acrișor eu mai folosesc magiun. Rezultatul este la fel de bun!

    Urmatoarea data cand voi face aceasta reteta va fi cu gem de afine. Cred ca este la fel de buna ca cea cu visine.

1Pofta buna!

P.S.

Am făcut și cu gem de afine și a fost foarte apreciată și această variantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *