De fiecare dată când fac aceste caise sau piersici umplute cu marmeladă sau cu diverse gemuri îmi aduc aminte de anii copilăriei, de momentele în care stăteam cu mama în bucătărie. Îmi plăcea să le mănânc așa neumplute imediat după ce le scotea din cuptor. Nu aveam niciodată răbdare să le termine de copt. Aceste caise umplute cu marmeladă sunt foarte ușor de pregătit și nu trebuie să pierdem foarte mult timp în bucătărie. Există foarte multe variante de ale umple de la diverse gemuri la creme sau marmeladă.
De data aceasta eu am optat să le umplu cu marmeladă așa cum am umplut și nucile pregătite de Crăciun.
Avem nevoie de următoarele ingrediente pentru a pregăti caise umplute cu marmeladă:
- 300 gr. făină
- 150 gr.unt
- 100 gr. zahăr pudră
- 1 ou
- coaja rasă de la o lămâie
- o lingură de suc de lămâie
- 1 vârf de bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 50 gr. smântână
Pentru decor eu am folosit sus de sfeclă și zahăr tos. Cu toate ingredientele de la Lidl m-am apucat de treabă. Untul care este la temperatura camerei se freacă foarte bine cu zahărul și praful de sare. Punem pe rând și celelalte ingrediente și la sfârșit se adaugă făina cernută și bicarbonatul de sodiu. Omogenizăm foarte bine amestecul în așa fel încât să putem forma mici biluțe. Bicarbonatul de sodiu nu mai trebuie să fie stins în sucul de lămâie pentru că se activează în amestec pentru că se folosește și sucul de lămâie.
Biluțele astfel formate se pun pe hârtie de copt în tavă și se coc circa 15 minute sau mână când se rumenesc uniform. Se scobesc pe partea care a stat în tavă și apoi se umplu.Se unesc cele două părți, se dau prin sucul de sfeclă și apoi prin zahăr.
Poftă bună!
P.S.
Dacă doriți puteți colora caisele doar pe o parte sau câte puțin pe ambele părți. De data aceasta eu am ales să le colorez in totalitate.