Noul meu storcător cu presare la rece

De ceva timp îmi doream un storcător prin presare la rece. De la începutul lunii ianuarie iată că îl am, dar numai după ce am petrecut câteva ore bune să caut argumente pro și contra acestui tip de storcător.

Am văzut destule opinii și pro și contra, am întrebat diverse persoane daca sunt mulțumite de un asemenea aparat și am tras concluziile.

Pe piață sunt diverse mărci care oferă storcătoare centrifugale și storcătoare prin presare la rece.

Din ce am citit eu cele mai bune sunt cele prin presare la rece deoarece sucul obtinut nu este foarte mult timp expus la aer și la metal(din componentele aparatului). Astfel de aparate sunt dotate cu un melc sau cu doi melci și sită sau fără sită. Cu ajutorul acestora putem obține suc dintr-o gama largă de fructe și legume și chiar din frunze. Sucul fiind expus mai puțin la aer ne permite să îl păstrăm și puțin mai mult – până la câteva ore.

Storcătoarele centrifugale au o serie de cuțite (ca o răzătoare), dispuse circular, în centrul unei site iî formă e trunchi de con. Alimentul este  taiat in bucati foarte mici si aruncat de forta centrifuga in sita. Ce trece de sita este sucul, ce ramane (pulpa) cade in recipientul special. Acest lucru se intampla foarte rapid si cu o expunere a picaturilor de suc la aer (oxigen) si metal (sita).

În general storcătoarele prin presare la rece sunt puțin mai scumpe, dar dacă luăm în considerare faptul că îl avem pe o perioadă lungă de timp chiar merită investiția.

Poate multă lume consideră că mai bine mănâncă un fruct decât să mai investească într-un storcător să mai facă și suc, dar vitaminele și mineralele dintr-un suc obținut astfel sunt absorbite mult mai repede și mai bine de către organism.storcator

Așa arată storcătorul meu și sunt foarte mulțumită de calitatea sucului. Acesta nu se oxidează și merge păstrat câteva ore. Am folosit și tije de țelină, sfeclă, morcovi, mere verzi, portocale, mandarine, kiwi.

Combinația preferată este cea de sfeclă și măr verde. Sincer nu mă așteptam să obțin o jumătate de pahar de suc dintr-o sfeclă.suc sfecla

Sunt nerăbdătoare să încerc și alte combinații și totodată să văd cum se comportă storcătorul cu alte fructe și legume.

Vă țin la curent cu informații proaspete!

Lasă un răspuns