omleta cu spanac in lipie penmtru micul dejun sau gustare

Omletă cu spanac proaspăt

Când ne gândim la omletă spunem că este ceva fără prea multe pretenții. Are un gust bun, dar care nu prea ne dă pe spate. Dacă însă o îmbunătățim puțin obținem un mic dejun delicios. După cum știm, ouăle sunt considerate cea mai bogată sursă de proteine. Iar cu o omletă cu spanac verde proaspăt ne asigurăm un plus de energie pentru întreaga zi.

Spanacul este o plantă legumicolă şi medicinală, anuală, originară din Asia Mică. Pentru a putea beneficia de toate proprietățile spanacului este recomandat să fie consumat în stare naturală. Frunzele de spanac conțin o cantitate foarte mare de clorofilă, o parte din complexul de vitamina B, proteine, lipide, fier.
Spanacul se întrebuinţează ca laxativ uşor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant.


Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.
Datorită faptului că este depurativ (curăţă organismul de toxine), spanacul se foloseşte intens în curele de primăvară. Seminţele de spanac sunt utile în combaterea constipaţiei.

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 legătură mare de spanac proaspăt
  • sare, piper după gust
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 linguri ulei

Cum pregătim o omletă cu spanac verde proaspăt:

Spanacul verde trebuie spălat foarte bine pentru a nu mai avea nicio urmă de nisip. După ce îl tamponăm bine cu un șervet din hârtie îl tăiem în fâșii potrivite. Tăiem și frunzele de ceapă verde. Batem ouăle, potrivim de sare și piper după gust și adăugăm spanacul împreună cu ceapa verde.

Încingem uleiul apoi punem ouăle cu spanacul în tigaie. Când este prăjită o întoarcem și pe partea cealaltă și o lăsăm să prindă o culoare frumoasă.

O putem servi cu câteva feliuțe de ridichi roșii. Eu am rulat această omletă într-o lipie delicioasă. Este o idee de mic dejun foarte bună, sățioasă.

Pentru cine dorește această omletă se poate servi cu puțină brânză proaspătă sau câteva felii de tofu. Eu obișnuiesc să folosesc brânza tofu mai ales în perioadele de post. Această brânză se poate folosi cu un burger cu chiftele de fasole și năut – rețetă de post.

omleta cu spanac proaspat

Poftă bună!

Lasă un răspuns