Gogosele profiterol

Profiterol cu crema de vanilie si sos de ciocolata

Profiterolul este pentru multi dintre noi desertul copilariei. Este printre cele mai populare prajituri care se gasesc in cofetarii. Dar daca respectam cativa pasi simpli putem face si acasa. Pentru profiterol cu crema de vanilie si sos de ciocolata nu avem nevoie de foarte multe ingrediente si nici foarte mult timp pierdut in bucatarie. Este doesebit de aromat datorita vaniliei folosite in crema, dar si indragit de multa lume.

Aluatul oparit se pregateste foarte usor, practic este aluatul pentru cojile de ecleruri.

Gogosile de profiterol se prepara din aluat oparit exact ca cele de ecleruri. Pentru acest aluat oparit avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 cana cu apa
  • 125 gr.faina
  • 250gr.margarina sau unt cu grasime peste 60%
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 oua

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea, zaharul si margarina sau untul. Cand a dat in clocot si margarina este topita se ia de pe foc si se adauga toata faina deodata. Se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase.  Daca nu se desprinde singura de pe peretii vasului se mai pune putin pe foc.  Se adauga cate un ou si se amesteca foarte bine. Se lasa la racit. Cand compozitia este foarte bine racita se pune intr-un pos si se formeaza mici gogosele in tava de copt in care am pus o hartie pentru copt. Trebuie sa lasam putin spatiu intre ele pentru ca se vor umfla la copt.

Dupa ce gogoselele s-au copt in cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute se lasa la racit. Crema se pune intr-un pos si se umple fiecare gogosica.

Pentru sosul de ciocolata avem nevoie de o ciocolata, 150gr.unt. Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi impreuna cu untul.Dupa ce s-a topit in totalitate ciocolata luam vasul de pe baia de aburi si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Se lasa la racit apoi se pune pe toate gogosile de profiterol.

Crema este similara cremei de vanilie pentru ecleruri. Cantitatile si modul de pregatire le gasisti aici in detaliu.

Pofta buna!

Lasă un răspuns