Cum pastram verdeturile pentru iarna

Cum păstrăm verdețurile pentru iarnă

Acum suntem în perioada când pătrunjelul, leușteanul, mărarul, dar și alte verdețuri pe care le folosim în bucătărie sunt din abundență. Acum este cel mai indicat să începem să le recoltăm și să le punem la păstrare pentru iarnă. M-au întrebat diferite persoane cum păstrăm verdețurile pentru iarnă?

De fiecare dată am spus că este foarte ușor să beneficiem de aceste verdețuri și pe parcursul iernii. Eu am trei metode favorite de a le păstra. Cea mai simplă mi se pare uscare la aer în mod natural. Pentru această metodă verdețurile trebuie foarte bine spălate și lăsate să se zvânte foarte bine de apă. Apoi le tocăm mărunt și le punem între foi de hârtie curată la uscat. Trebuie să avem mare atenție pentru a nu le lăsa la uscat în plin soare, doar la umbră și în loc bine aerisit, ventilat. După aproximativ o săptămână frunzele sunt uscate șipot fi puse în pungi de hârtie sau în borcane închise ermetic.

O altă metodă folosită de mine este cea în care păstrez verdețurile cu sare, la borcan. Această metodă pe cât este de simplă, pe atât este de eficientă. Și aici trebuie să spălăm foarte bine verdețurile, le lăsăm la scurs, apoi le tocăm. Așezăm în borcan un strat de verdețuri tocate, apoi puțină sare și tot așa până umplem borcanul. Se închide ermetic și se păstrează în loc răcoros. În momentul folosirii trebuie să lăsăm puțin la desărat.

Mulți sunt de părere că verdețurile puse la congelator își pierd din proprietăți pentru că le ținem foarte mult timp. Nu este adevărat – ele sunt la fel de bogate în vitamine și minerale ca atunci când le-am cules. Se pot păstra foarte mult timp la congelator. La fel ca în cazul celorlalte două metode verdețurile trebuie spălate foarte bine și scurse de apă. Se toacă mărunt și se porționează în punguțe atât cât să folosim pentru o mâncare.

Se păstrează foarte bine toate verdețurile conservate după oricare din aceste metode prezentate mai sus. Pentru mai multe conserve pentru iarnă puteți consulta aici mai multe rețete. Se păstrează foarte bine și ne putem bucura și pe timpul iernii de fructele,legumele și verdețurile preferate.

Acum nu mai este o problemă cum păstrăm verdețurile pentru iarnă!

Spor la treabă!

Lasă un răspuns