Desert cu piersici si iaurt

Desert răcoros cu piersici și iaurt

Preparatele dulci cu fructe sunt o încântare pentru întreaga familie. Când fructele folosite sunt parfumatele piersici încântarea este și mai mare, iar desertul dispare imediat. Acest desert răcoros cu piersici și iaurt este potrivit pentru zilele răcoroase, dar poate fi luat și ca mic dejun la fel de bine.

Pentru acest preparat dulce am folosit piersici din compot Sun food. Acest compot îmi aduce aminte de compotul dulce și parfumat pe care îl făcea bunicul. Îmi amintesc că îmi plăcea să mă duc în grădină cu el să culegem fructele. îl urmăream cum analiza foarte bine fiecare fruct și zicea care este potrivit și care mai trebuie lăsat să se coacă. Îmi zicea că pe acelea le lasă pentru gemuri și dulcețuri. Pregătea compotul cu mare atenție și fără niciun fel de conservanți. Aceste compoturi erau la fel de bune și după doi ani.

Piersicile folosite de Sun food sunt bogate în vitamine și minerale. Conțin beta caroten, magneziu și vitamina B. Piersicile sunt un bun aliat în dietele de slăbire și în echilibrarea tranzitului intestinal, datorită fibrelor conținute și pot ajuta și la combaterea constipației. Compotul de persici Sun Food este un produs 100% natural și sănătos, reprezentând o alternativă pentru o gustare sănătoasă și savuroasă sau ingredientul vedetă din dulciurile făcute în casă.

Pentru că ne aflăm în plin sezon al căpșunilor obișnuiesc să pregătesc tarte sau torturi cu căpșuni. Cheesecake-ul cu căpșuni este preferatul surorii și îl fac de câte ori am ocazia- adică foarte des, ea fiind cea mai mare amatoare de căpșuni.

Pentru desert răcoros cu piersici și iaurt avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 conservă compot de piersici
  • 3 banane
  • 300 gr. iaurt
  • 300 gr. biscuiți digestivi

Se mărunțesc biscuiții și se pun într-un bol încăpător în care urmează să facem tot preparatul. Piersicile scurse de sucul din compot se pasează împreună cu bananele, apoi se adaugă peste biscuiți. Fructele se pot pasa mai puțin dacă preferăm să găsim mici bucățele în preparatul final.

Amestecăm cu iaurtul bine scurs de zer și obținem o cremă bine legată și aerată. Lăsăm la frigider câteva ore înainte de servire. Dacă stă peste noapte la frigider este și mai bine.

Poftă bună!

P.S. Pentru acest desert am folosit iaurt grecesc. Acest tip de iaurt nu a avut deloc zer, nici nu a mai fost nevoie să îl pus la scurs.

Lasă un răspuns