Burger cu chiftele de fasole și năut

Pentru că suntem în Postul Mare am gătit zilele acestea niște chiftele de fasole și năut. La acestea am prăjit niște cartofi , niște brânză tofu și am făcut un delicios burger de post. Chiar dacă e perioada de post putem mânca preparate foarte gustoase din ingrediente la îndemâna oricui. Rețeta de burger cu chiftele de fasole nu este foarte des întâlnită în cărțile de bucate, predominând rețetele cu carne. Spre surprinderea multora acest tip de chiftele de fasole și năut este și pe gustul celor mai mofturoși sau celor mai gurmanzi care nu concep nicio masă fără carne.

Am tăiat brânza tofu în felii potrivit de groase și apoi am prăjit-o pe ambele părți pe grillul electric de care v-am povestit în această rețetă.

Pentru aceste chiftele am folosit fasole roșie din conservă și năut boabe uscat. Năutul l-am pus eu în apă peste noapte apoi l-am fiert.

Cum preparăm acest burger cu chiftele de fasole și năut și ce ingrediente ne trebuie:

  • 1 conservă fasole roșie
  • 300 gr. năut boabe
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • sare, piper, cimbru după gust
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt
  • 50ml ulei

După ce năutul a stat peste noapte îl punem în altă apă la fiert. Durează aproximativ 30-40 minute până este gata. Îl scurgem din apa în care a fiert, dar mai păstrăm puțină. Scurgem bune și zeama de la conserva de fasole, punem toate ingredientele într-un bol și le pasăm cu blenderul. Eu am preferat să nu le pasez de tot până să obțin o pastă fină. Ceapa este tocată foarte mărunt, morcovul este dat pe răzătoarea mică, iar usturoiul este pasat foarte bine. Dacă amestecul este prea tare,vârtos se mai adaugă puțină apă în care a fiert năutul. Se potrivește de sare și apoi se formează chiftelele. Eu le-am copt la cuptor circa 30 minute până s-au rumenit pe ambele părți uniform.

Chifla pentru burger cu chiftele de fasole și năut este făcută în casă după această rețetă. Tocmai pentru că este făcută din făină de grâu întreg această chiflă a a dat o savoare aparte burgerului nostru.

Pentru această rețetă am folosit brânză tofu de la Inedit. Tocmai pentru că se ghidează după motto-ul ”Din respect pentru oameni” folosesc cu mare încredere și plăcere aceste produse, nu numai în perioadele de post. Pentru mai multe rețete de post și inspirație intrați pe acest link. Aici sunt și rețete de dulciuri .

Poftă bună!

P.S.


  • Aceste chiftele de fasole și năut se pot prăji și în ulei.
  • Ceapa și morcovul pot fi gătite puțin înainte de a fi amestecate cu restul ingredientelor.
  • Se poate folosi și năut de la conservă cât și fasole albă de la conservă.
  • La fel ca năutul pe care l-am fiert eu , la fel de bine se poate fierbe și fasolea.
  • Din aceste cantități am obținut aproximativ 25 de chiftele de mărime ovală nu foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *