somon la gratar cu sos de portocale

Somon la grătar cu sos de portocale și roșii cherry

De curând am cumpărat un grill electric pe care mi-l doream de ceva vreme. Am căutat mult timp, am comparat ofertele și ce funcții are fiecare. Până la urmă m-am oprit la modelul de grill electric Tefal Panini. Este un grill multifuncțional pe care putem găti o varietate largă de produse: legume, carne, pește și altele. Tot cu acest grill putem face chiar la noi acasă panini exact ca la restaurant. Este ușor de curățat și de depozitat. Pentru că toți din familie suntem mari amatori de pește gătit în orice fel, nu am ezitat deloc și am gătit un somon la grătar cu sos de portocale și roșii cherry. Acest somon este deosebit de gustos și este și sănătos. Nu este gătit în tigaie, cu ulei,etc…Este un somon la grătar care poate fi consumat și de copii.


Pentru rețeta de somon la grătar avem nevoie de:

  • rondele de somon
  • sucul de la 2 portocale
  • sare,piper și alte condimente după gust
  • roșii cherry
  • un cub- 50 gr. unt

înainte de a pune pe grătar rondelele de somon pe grătar trebuie să le spălăm puțin și apoi să fie foarte bine uscate. Punem condimentele pe ambele părți și apoi punem rondelele pe grillul bine încins. Avem nevoie de aproximativ 10 minute și este gata.

Stoarcem cele două portocale și sucul obținut îl punem într-un vas la foc mic. Îl lăsăm să scadă puți, apoi punem untul și oprim focul. Amestecăm cât să se omogenizeze bine untul și sosul este gata.

Roșiile spălate foarte bine și uscate le punem într-o tigaie la foc potrivit și le lăsăm cât să prindă puțină culoare pe toate părțile.

Acum că totul este gătit, aranjăm pe farfurie și este gata de servit.

Pentru zile în care vreți să gătiți pește și altfel puteți pregăti un delicios macrou la cuptor. Este foarte bun și se potrivește cu ”un pui” de mămăligă și un mujdei – așa cum zicea bunicul.

Poftă bună!

Lasă un răspuns