Ficat de pui la cuptor cu piure de cartofi

Ficatul de pui este consumat pentru gustul său delicios însă puțini știu că acesta alungă stresul sau previne cancerul. Ficatul de pasăre este considerat un aliment bogat în nutrienţi și este preferat în alimentația noastră dar mai ales a copiilor. Trebuie să fim foarte atenți la proveniența acestui ficat de pui. Păsările trebuie să fie crescute într-un mediu cât mai sigur și sănătos și hrănite cu mâncare bio. Dacă nu cunoaștem proveniența păsărilor este indicat să nu consumăm acest ficat. Cel mai bun ficat de pui l-am mâncat în Turcia. Acestă rețetă avea usturoi, ceapă, pastă de roșii, puțină miere, dar despre această rețetă vom povesti altă dată. Rețeta noastră de astăzi de ficat de pui la cuptor cu piure de cartofi este una foarte ușoară și nu necesită multă pricepere în ale bucătăriei.

Cum pregătim rețeta noastră de ficat de pui la cuptor cu piure de cartofi:

Ficatul de pui bine spălat și curățat de eventuale resturi și pielițe trebuie să fie foarte bine uscat înainte de a fi dat la cuptor. Eventual îl tamponăm ușor cu un prosop de hârtie după care îl presărăm cu condimentele dorite. Eu am folosit sare, piper și puțin cimbru. Îl punem în tavă, stropim cu puțin ulei și îl lăsăm la cuptor pentru circa 30 minute. Dacă vrem să fie mai bine rumenit lăsăm tava în cuptor până când ficatul are culoarea dorită.

Cât timp ficatul este la cuptor punem cartofii curățați și tăiați în bucăți potrivite la fiert cu puțină sare. După ce au fiert se scurg de apă, se pasează și adăugăm apoi puțin unt și lapte. Omogenizăm foarte bine piureul cu o spatulă și se servește cald alături de ficatul de pui care este tot cald.

După cum am spus această rețetă de ficat de pui la cuptor cu piure de cartofi este foarte ușoară și gata în maxim 40 minute, dacă avem ajutoare este gata chiar mai repede.

Dacă se întâmplă să avem mai mult ficat de pui și nu știți ce să faceți cu el vă las o rețetă de pate din ficat. La bază, această rețetă are ficatul de porc, dar se poate prepara la fel de bine și din ficat de pui. Tot pe blog puteți găsi și o rețetă de pate din ficat de pui- este la fel de simplu de făcut și nu trebuie să lipsească din caietul cu rețete.

Poftă bună!

Lasă un răspuns