Strudele cu dovleac

Ingrediente:

1 kg dovleac ras
150 gr. zahar
2 pliculete zahar vanilat
aluat de placinta

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoarea mare

Picture 027

Apoi se pune pe aragaz la foc mic si amestecam din cand in cand, ca sa nu se lipeasca .Se adauga si zaharul, dupa care lasam dovleacul sa scada bine, in caz ca isi lasa suc mai mult.  Cand s-a racit complet, se adauga si zaharul vanilat si se mai amesteca putin

Picture 028

Daca se foloseste aluat luat din comert(asa cum am folosit eu de tata asta) se lasa sa se dezghete la temperatura camerei, dupa care se portioneaza dupa  preferinta;

Se pune din compozitia de dovleac calit – care a fost lasat sa se raceasca foarte bine. Apoi se impacheteaza

Picture 030

 

Se dau la cuptorul foarte incins, cca 20 minute.

Pentru cei care au cuptoare mai moderne temperatura trebuie sa fie de 220 grade.

Restul cuptoarelor trebuie sa fie incinse foarte bine inainte de a pune tava la copt.

Si iata rezultatul final…

Picture 032

Pofta buna!

Lasă un răspuns