Ingrediente
- 500 gr. boabe năut
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri pastă de susan
- ulei
Se pun boabele de năut la muiat și se lasă de preferat peste noapte. A doua zi se pun la fiert dar nu în apa în care au stat peste noapte.
După ce sunt fierte, se scurg bine, se lasă la răcit, apoi se pasează până se obtine o pastă fină. Se adaugă uleiul, sarea și zeama de lămâie și se omogenizează foarte bine.
La sfârșit se adaugă pasta de susan- tahini- și se mai amestecă puțin.
Eu am folosit pasta de susan făcută în casă. Are același gust și este la fel de bună ca cea cumpărată.
Am pus 200 gr. semințe de susan la rumenit, într-o tigaie, mestecând continuu pentru a nu se arde. Se lasă la răcit, apoi cu blenderul( trebuie să fie de putere mai mare) le-am pasat împreună cu 5 linguri de ulei și puțină sare. A ieșit o pastă foarte fină și aromată.
Din 500 gr. boabe de năut am obtinut după înmuiere cca 800 gr. Se poate folosi și năutul din conservă.
Poftă bună!