Ingrediente:
= 500 ml. apa minerala
= 10 linguri cu varf de faina
= zahar vanilat,
= coaja rasa de lamaie( sau portocala- dupa preferinta)
= un varf de sare
= 1 lingurita de zahar
= ulei sau unt pentru uns tigaia
Se puna apa minerala intr-un castron si se adauga pe rand faina cernuta. Se amesteca foarte bine ca sa nu fie cocoloase, se adauga si celelalte ingrediente si apoi se lasa aluatul cca 15 minute sa se odihneasca. Trebuie sa se obtina un aluat de consistenta smantanii.
Se incinge foaret bine tigaia si se unge cu ulei sau unt si se pune cu un polonic aluatul. Se inclina tigaia astfel incat sa se intinda pe toata suprafata si se lasa sa se coaca. Se intoarce si pe cealalta parte. Nu dureaza mai mult de 3 minute sa fie gata o clatita.
Se umple cu ce avem prin casa.
Eu le-am umplut cu dulceata de cirese.
Din aceste ingrediente au iesit 10 clatite nu foarte groase.
In functie de faina folosita se pot modifica putin cantitatile de apa minerala si faina.
Pofta buna!
P.S. Sunt la fel de gustoase ca cele facute cu ou si lapte, dupa parerea mea nici nu se simte diferenta!
Cine doreste poate folosi in loc de apa minerala lapte de soia!