In orice situatie, condimentele pot transforma o mancare de legume in ceva foarte gustos.
In randurile urmatoare gasiti cateva idei pentru a condimenta legumele si a da un gust deosebit mancarurilor.
- ARDEI GRAS: otet balsamic, usturoi, masline conservate, capere, cimbru, sos de soia
- AVOCADO: chili, lamiae, lamiae verde, portocala, oregano
- BROCCOLI: portocala, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar combinat cu maioneza
- CARTOFI: usturoi, ardei copti, rozmarin
- CARTOFI DULCI: sirop de artar, unt, lamiae, ghimbir, scortisoara, fructe uscate
- CASTRAVETE: marar, zahar si otet, seminte de susan
- CIUPERCI: otet balsamic, ceapa verde, patrunjel, cimbru
- FASOLE: ulei de masline, patrunjel, lamaie, sos de soia
- LEGUME VERZI: lamaie, marar, usturoi, ceapa verde, stafide, frunze de sfecla
- MAZARE: menta, ulei de susan, seminte de susan
- MORCOVI: citrice, miere, ghimbir, lamaie, marar
- PORUMB: busuioc, ardei iute, unt
- ROSII: otet balsamic, busuioc, usturoi, branza, parmesan, oregano
- SFECLA: otet balsamic, marar, lamaie, mere
- SPANAC: stafide, usturoi, piper macinat, sare, sos de soia
- VARZA: seminte de chimen, usturoi, zahar si otet, mar, ghimbir
- VINETE: busuioc, rosii, fasole neagra, sos iute, ulei de susan
Eu sunt fan curry, il folosesc foarte des. Urmeaza rozmarinul si usturoiul. Adevarate minuni ale naturii.
si la mine in bucatarie este foarte folosit usturoiul; apoi rozmarinul si ardeiul iute