Cu aproximativ 150 de kilocalorii pentru o sticla de 330 mililitri, berea este deseori blamata pe nedrept pentru depunerea grasimii abdominale. Legatura cauzala directa dintre consumul moderat de bere si cresterea grasimii abdominale nu a fost dovedita stiintific. Pana in prezent acest presupus efect al berii ramane un simplu mit.
Mai mult chiar, un studiu stiintific efectuat in 2010, in Spania, dovedeste ca un consum moderat de bere – 660 mililitri cu o concentratie de 5% ,in cazul barbatilor si 330 mililitri in cazul femeilor – nu modifica structura corporala pentru populatia adulta sanatoasa.
Aceasta acuzatie face abstractie de la obiceiurile alimentare ale omului modern, care determina cresterea in greutate: consumul de alune, pizza, popcorn, ect. Locul in care va fi depusa grasimea este determinat in principiu de varsta si sex. In timp ce femeile au mai multa grasime subcutanata, depunerile tind sa fie mai evidente pe brate, coapse, fesieri, dar si pe burta. La barbati se depune cel mai mult in zona abdominala deoarece ei au mai putina grasime subcutanata.
Nu a fost stabilita o legatura evidenta intre consumul de bere si “burta de bere”.
Un lucru este cert – consumul moderat de bere, insotit de o dieta echilibrata, o activitate fizica regulata si un stil de viata sanatos nu afecteaza greutatea corporala.
La ce mai e buna berea?
- Poate scadea riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare
- Poate mentine sanatatea sistemului osos
- Poate imbunatati sistemul imunitar
- Poate preveni aparitia ulcerului
- Rehidrateaza dupa activitati mai intense
Cele mai bune gustari pentru bere:
- Sarea amplifica gustul amar al berii – de aceea covrigeii sarati sunt o gustare foarte buna
- Berea rece este delicioasa langa o mana de alune crocante
- Un platou cu aripioare condimentate este foarte bun pentru o bere rece