Tarta cu dovlecei

TARTA CU DOVLECEI

In aceasta perioada sunt foarte multi dovlecei. Desi tara noastra se numara printre cele mai mari cultivatoare de dovlecei, acestia nu prea sunt apreciati la adevarata lor valoare. Datorita continutului mare de minerale si vitamine, dovleceii sunt ideali a fi consumati in curele de slabire. Tocmai pentru a profita de beneficiile lor am pregatit o tarta cu dovlecei delicioasa. Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente.

Cum pregatim tarta cu dovlecei:

  • INGREDIENTE PENTRU ALUAT:
    225 gr. faina
    – 1 ou– 100 gr unt
    – 1 varf de sare
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:
    – 500 gr. dovlecei
    – 200 gr. sana
    – 300 gr. sunculita
    – 2 oua
    – 1 ardei capia
    – condimente
    – 150 gr cascaval
    Se face aluatul fraged si se lasa la frigider cca 30 minute.

Dovleceii se taie rondele, se pun pe foc si apoi se adauga ardeiul tocat marunt si sunculita. Se lasa sa scada tot lichidul, apoi se iau de pe foc si se lasa la racit.
Se bat ouale impreuna cu cascavalul ras, se adauga si sana, apoi se toarna peste dovlecei. Se adauga si condimentele, se amesteca bine si se lasa putin la frigider.
Intre timp se intinde o foaie din aluatul fraged, se pune in forma de tarta, se inteapa putin si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate, se pune umplutura si se mai lasa in cuptor cca 30 minute.
Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se taie si se serveste rece.
La aceasta reteta se poate folosi carne de pui sau altceva, dupa preferinta.

tarta 2

tarta 1

tarta

Lasă un răspuns