De când mă știu sunt o fire „matematică”. Îmi plac lucrurile exacte, ca să nu zic mai mult decât exacte. Și mereu mi-am dorit să pun în practică această tendință a firii mele.
De curând am descoperit o nouă pasiune, care se încadrează perfect în felul meu de a fi: origami. Da, o consider o „știință exactă”, deoarece arta împachetării hârtiei necesită o atenție și o exactitate mare, hârtia neîmpăturită corespunzător, nu va avea rezultatul dorit.
Și pentru că îmi place să aprofundez și să avansez în tot ceea ce fac, mereu caut noi surse de informare, cum ar fi articole de specialitate, dar mai ales tutoriale, care mă ajută foarte mult în dezvoltarea abilităților.
În ultimii ani vedem cum din ce în ce mai mult se pune accent pe lucruri cât mai personalizate, fie că e vorba de cadouri personalizate, cosmetice adaptate fiecărei persoane în parte sau chiar vinuri persoanlizate în funcție de zodie (după cum am văzut în zona Rioja din Spania).
Origami este o artă care oferă un grad de personalizare foarte mare și, după părerea mea, este o pasiune care se poate transforma într-un business de succes.
Prima mea comandă de ornamente origami a fost primită de la niște prieteni care au dorit ca în perioada sărbătorilor de iarnă să își decoreze biroul într-un mod cât mai original. Am primit cu entuziasm această cerere și rezultatul final a fost pe măsura implicării și muncii depuse: brad împodobit cu ornamente din hârtie, felicitări origami personalizate în funcție de firea fiecărei persoane din biroul respectiv (cerere de la un prieten cu simțul umorului mai dezvoltat), buchete de flori 100% din hârtie în stil origami, ambalaje pentru cadouri.
Și pentru că feed back-ul lor a fost unul pozitiv, m-am hotărât să transform această pasiune într-un business.
Fiind în căutarea unor idei despre cum să mă organizez din punct de vedere juridic și, în special, a unui contabil , am descoperit o echipă profesionistă care oferă servicii contabile complete, la tarife avantajoase, asigurând confidențialitate, profesionalism, credibilitate și calitate. Mi-au explicat tot ce trebuie să știu despre înființarea unei firme, iar aceste detalii le puteți afla accesând această pagină .
Demararea unei afaceri vine cu provocarile sale. Atunci când te hotărăști să înființezi o societate comercială, trebuie să te documentezi foarte bine cu privire la metodologia, birocrația și greutățile care pot apărea pe parcurs. Luarea unei decizii bune, la momentul potrivit, poate avea un impact important asupra viitorului firmei. Indiferent de domeniul de activitate, legislația fiscală din România trebuie cunoscută foarte bine. Din păcate, modificările foarte dese și lipsa dezbaterilor publice, au fșcut ca, în mediul de afaceri, să existe multă confuzie cu privire la aplicarea prevederilor codului fiscal. Pentru a evita acest lucru, este necesară o documentare cu privire la schimbările care au loc în domeniu fiscal sau, cel mai bine, putem cere sfatul unui contabil care este la curent cu toate modificările .
Citind secțiunea cu sfaturi utile, am hotărât să activez din punct de vedere juridic ca SRL-D, (societate cu răspundere limitată – debutant) pentru că : sunt scutită de plata taxelor de înregistrare și înmatriculare la Registrul Comerțului, sunt scutită de la plata taxelor de asigurări sociale pentru maxim 4 salariați și cel mai important lucru, pot beneficia de fonduri nerambursabile de până la 10.000 de euro. Info aici.
Îmi doresc să obțin fonduri nerambursabile în cadrul programului “Dezvoltarea resurselor umane”, iar dacă aș dispune de cel puțin 10.000 de euro i-aș investi în niște cursuri profesionale de origami, după care aș deschide un mic atelier în care aș lucra împreună cu maxim 2 persoane, onorând comenzile care încep de fie din ce in ce mai multe.
În continuare vă prezint o parte din munca mea, de care, recunosc, sunt foarte mândră.