Cum te poti incalzi de la un „tablou”pus pe perete

           Incep acest articol povestind o intamplare  mai putin placuta avuta la inceputul anului legata de cum circula trenurile la noi in tara. Ca fiecare dintre noi care am plecat de sarbatori acasa sau la munte sau in alte parti si eu am fost acasa de sarbatorile de iarna.In data de 6 ianuarie am ales sa ma intorc in Bucuresti. In gara  unde am urcat eu, trenul a avut o intarziere de 15 minute – o nimica toata(imi zic eu) pe timp de iarna. Toate bune si frumoase, in tren caldura, nu foarte aglomerat. Ajungem in Craiova cu 30 de minute intarziere, plecam si de aici incepe”distractia”. Dupa doar 3 statii ne-am oprit undeva in camp. Am stat aproximativ 10 minute, dupa care a venit controlorul si ne-a anuntat ca vom avea o intarziere nelimitata pentru ca s-au rupt firele din cauza zapezii si ca vom astepta alta locomotive diesel care nu se stie cand va veni.

          Eeee si de aici o intreaga aventura. Toate bune si frumoase pana cand trenul a fost deconectat de la current si a inceput sa se faca foarte frig . Resursele de apa, mancare, cafea si ceai de la vagonul restaurant s-au epuizat instantaneu, noroc ca noi am plecat pregatiti in acest sens.

        Si pentru ca nu mai aveam ce face, mintea mea a inceput sa „functioneze”. Cum ar fi daca la noi  trenurile ar fi incalzite cu panouri radiante. Nu cred ca este intr-o tara anume asa ceva, cu atat mai putin la noi in tara. Si cum dezbateam noi aceasta problema, am fost din nou anuntati ca trenul nu va mai pleca, dar vine altul si ne putem urca pentru ca intr-un final sa ajungem in Bucuresti. Am ajuns la ora 19.30, in idea in care trebuia sa ajungem la ora 12.15. Pana la urma a fost o situatie neplacuta din care am iesit bine.

         Citind articolul de pe aici am acumulat multe informatii pe care nu le stiam despre panourile radiante. Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu este una total diferita de alte metode de incalzire datorita faptului ca in cazul primei metode se incalzesc obiectele inaintea aerului si astfel nu exista pierderi de caldura. Prin incalzirea obiectelor inaintea aerului pierderile de caldura se reduc la minim, asigurandu-se incalzirea uniforma a incaperii.

       Un alt avantaj al incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu il reprezinta simplitatea montajul. Acesta se realizeaza foarte rapid, fara cosuri mari, fara prea multa mizerie, cu o bormasina si cateva suruburi de prindere, nefiind nevoie de avize prealabile. Grosimea redusa a panoului da camerei un aspect placut si ajuta la economisirea de spatiu important.

Panourile radiante ies in evidenta, in principal, prin consumul scazut de energie aferenta incalzirii si prin efectele pozitive pe care le au asupra organismului uman.

Cautand mai multe informatii despre beneficiile incalzirii cu acest tip de panouri radiante cu infrarosu, am gasit o serie de efecte benefice pe care le are asupra organismului uman. Printre acestea se numara:

  • – Ajuta la reglarea echilibrului termodinamic al organismului;
  • – Amelioreaza şi calmeaza durerile reumatice;
  • – Imbunatatesc respiratia;
  • – Incetinesc efectul de imbatranire;
  • – Amelioreaza simptomele menopauzei;
  • – Imbunatatesc vederea si previn aparitia unor boli oculare;
  • – Previn depresia;
  • – Imbunatatesc somnul;
  • – Previn aparitia unei game largi de alergii;
  • – Stimuleaza buna dispozitie si creativitatea la copii;
  • – Previn cancerul;

Pe internet sunt pareri pro si contra asupra acestui tip de incalzire, dar trebuie sa ne documentam foarte bine cand ne hotaram asupra acestui lucru, trebuie luate in calcul suprafata pe care vrem sa o incalzim, cati pereti exterior avem, ce tip de izolatie este…

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu mai are si alte avantaje:

  • se monteaza intr-un timp scurt si foarte simplu
  • previne si elimina( partial sau in totalitate) igrasia
  • regleaza umiditatea in incapere
  • creaza o temperatura uniforma in intreaga incapere
  • prezinta un aspect placut. Nu ocupa mult spatiu, majoritatea avand grosime mai mica de 3 cm, aspectul fiind asemanator cu al unui tablou.
  • durata mare de utilizare, 20-30 ani
  • nu polueaza
  • riscurile de incendiu, explozie, asfixiere sau alte asemenea accidente sunt minime.

Intrand pe acest site am gasit panouri radiante personalizate, cel cu trandafirii rosii atragandu-mi cel mai mult atentia.panou

Documentandu-ma putin am ajuns la concluzia ca acest tip de incalzire este foarte eficient pentru casa mea, atat pentru membrii familiei cat si pentru cele doua animale de companie, respectiv motanul Roski- cel care in sezonul rece pune stapanire pe calorifer:) si nu il fac sa plece de acolo sub nicio forma si hamsterul Pufi pe care nu il vad 2-3 zile la rand din cauza ca se baga sub rumegus( si hamsterul sta langa calorifer:))

Pentru mai multe informatii despre panourile radiante cu infrarosii intrati aici si aflati tot ce va intereseaza.

Va doresc in an nou plin de impliniri, caldura in suflet si fara peripetii atunci cand plecati la drum!

 

 

Lasă un răspuns