Cum ar fi daca ar fi…

          Pe vremea cand traia bunica si ne auzea ca avem nevoie de in frigider nou, din diverse motive, ori ca s-a stricat cel pe care il aveam, ori ca vrem unul mai mare, cu nu stiu ce functii, de fiecare data ne spunea:” ce frigider, mama, ce va trebuie unul asa de mare? Cand eram eu mica se tinea mancarea in beci sau in galeata cu apa rece sau cand era iarna o tineam la streasina casei.” Oare ce ar spune acum bunica daca ar vedea pana unde s-a ajuns cu tehnologia in materie de frigidere, dar si de alte electrocasnice.

          Intotdeauna am cautat sa cumpar in frigider cat mai bine compartimentat, de anumite dimensiuni,, cu diferite functii… Si nu de fiecare data am gasit de imi doream si de aici incepeam sa ma gandesc cum ar trebui sa fie un frigider care sa aiba tot ce imi doresc eu.

         In primul rand trebuie sa aiba cat mai multe compartimente: unul pentru fructe si legume, unul pentru mancare, unul pentru vinuri, unul pentru alte bauturi, unul pentru lactate, toate acestea fiind incadrate intr-un compartiment cu doua usi, acest compartiment fiind in partea de sus.

         In partea de jos ar trebui sa fie congelatorul impartit si acesta in mai multe parti si cu doua usi. Deci , in total vreo patru usi si multe, multe compartimente.

        Ma gandesc la compartimentul pentru vinuri pentru ca nu tot timpul atunci cand servim un vin la masa nu este la temperature potrivita .

       La sertarul de lactate ma gandesc ca ar trebui sa fie un fel de cititor de coduri pentru fiecare tip de lactate, iar inainte de a pune un anumit sortiment la rece, acel cod sa fie citit si automat sa se regleze temperature optima.

Cautand sa gasesc tot felul de functii la un frigider am ajuns si pe site-ul DEMAX demax si de aici la categoria frigidere am gasit acest model care imi place foarte mult. Se apropie de „pretentiile”mele. Acesta este un frigider incorporabil, de fabricatie germana, de la firma Liebherr , firma care de peste 60 de ani s-a specializat in producerea de frigidere si congelatoare inovatoare, de calitate inalta. Liebherr se axeaza pe producerea de aparate inovatoare de calitate superioara, cu un design elegant inca de la stadiile initiale de proiectare a aparatului, si continuand cu dezvoltarea, producerea propriu-zisa si marketing-ul.
Dezvolta in permanenta solutii noi, folosind tehnologii de productie moderne pentru a asigura o prospetime indelungata si calitate alimentelor. 

165727 Cu functia NoFrost  se asigura prospetimea pe termen  lung. Mancarea este inghetata, si toata umiditatea este eliminata. Ca  rezultat, frigiderul este tot timpul fara gheata, si mancarea nu mai ingheata.

         In comparatie cu alte congelatoare statice, tehnologia SmartFrost Liebherr ingheata mai repede alimentele si reduce formarea ghetii, ceea ce face dezghetarea mai simpla si mai rapida. O zona mai flexibila de stocare cu o capacitate mai mare si un consum imbunatatit de energie pentru costuri de functionare mai mici.

          Prospetimea, bogatia in vitamine si pastrarea alimentelor pentru un timp indelungat constituie cele mai bune retete. Cu cat sunt mai proaspete alimentele, cu atat sunt mai valoroase pentru alimentatia sanatoasa. Sertarele etanse BioFresh garanteaza o clima perfecta pentru prospetime pe durata indelungata. Compartimentul BioFresh garanteaza clima perfecta pentru o prospetime extrem de lunga. La o temperatura cu putin peste 0 grade C si la o umiditate ideala, fructele si legumele, carnea, pestele si produsele lactate isi pastreaza vitaminele sanatoase, aromele delicate si aspectul apetisant de pana la trei ori mai mult decat in frigiderele traditionale .

          Singura modificare la care ma gandesc asupra acestui frigider este culoarea. Am vazut frigidere de culoare alba, rosie, neagra, culoarea inoxului, dar am si eu „un pitic” vreau si eu un frigider de culoare verde. Toate electrocasnicele mele sunt verzi, cu diferite nuante. Asa ca vreau si un frigider verde si ma gandesc sa imi cumpar unul alb si sa il vopsesc in nuanta dorita.

          Si daca se fabrica frigidere cu dozator de gheata ma gandesc ca ar fi bine sa aiba si un aparat de cafea incorporate. Asa este loc mai mult in dulapul din bucatarie.

        Ultima functie la care ma gandesc este un system de inchidere al usilor in asa fel incat copii mici sa nu poata deschide frigiderul. Cu modelul de frigider  descries mai sus  nu imi mai fac griji ca motanul meu mai poate deschide vreo usa. L-am prins de cateva ori noaptea cu frigiderul deschis mancand niste ecleruri –  si nu este o gluma, este chiar foarte adevarat, mananca dulciuri”datorita” sotului care l-a si invatat sa deschida si usile de la camera sau de la frigider.

      Cum tehnica este in plina ascensiune sunt sigura ca se vor fabrica frigidere si cu alte functii si dotari la care eu nu m-am gandit.

 

 

Lasă un răspuns