Croissantele sunt ideea perfecta pentru un mic dejun rapid si gustos. transformate intr-un senvis sunt rasfatul perfect al unei dimineti cand nu prea aveti idee ce sa pregatiti pentru micul dejun.
Pentru cele cu ou si avocado avem nevoie de oua fierte tare, avocado copt dar nu foarte moale, frunze de salata bine spalate si fara sa mai aiba picaturi de apa, putina branza proaspata, telemea sau mozarella (dupa preferintele fiecaruia: ies la fel de bune cu orice fel de branza).
Se taie fiecare croissant, se pun cateva felii de ou,cateva felii taiate subtire de avocado, frunzele de salata si branza. Daca aceasta este nesarata se adauga putina sare, apoi putin piper si optional cateva frunze de patrunjel sau busuic tocate marunt. Se poate si unge fiecare parte a croissantului cu avocado exact cum procedam cu untul si in acest fel nu se mai adauga feliile de avocado.
Pentru cele gratinate avem nevoie de cateva felii de sunca, cateva felii de branza si putin cascaval.
Se taie fiecare croissant, se aseaza cate o felie de sunca, una de branza si se sau putin la cuptor- aprox. 5-7 minute. Se scot si se presara pe fiecare putin cascaval ras si se mai lasa la cuptor inca 5 minute.
Se pot servi atat reci cat si calde.
Sunt potrivite atat pentru micul dejun cat si pentru o gustare sau pentru un picnic.
Pofta buna!