Biscuiti cu ghimbir

Biscuiti cu ghimbir- usor de pregatit

    Ghimbirul este o radacina care se consuma si la noi in tara din ce in ce mai mult. Gustul sau este unul iute care place sau nu, nu toti in tolereaza si cale de mijloc nu prea este, ori place ori nu.

    Este folosit in bucatarie atat pentru felurile principale, dar si pentru deserturi. O prajitura cu putin ghimbir are o savoare aparte.

    Consumul de ghimbir are foarte multe beneficii asupra organismului. Este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, stimulant al sistemului degestiv si are chiar proprietati antifungice sau antivirale.

    Ceaiul preparat din ghimbir este remediul perfect impotriva racelii, dar ajuta si pentru o mai buna circulatie a sangelui.

    Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii. Pe de alta parte, inhiba inmultirea arhicunoscutului helicobacter pillori, bacteria asociata cu instalarea ulce­rului sau chiar a cancerului de stomac si colon.

    Biscuitii cu ghimbir sunt foarte gustosi si sunt potriviti atunci cand simtim nevoia de a „rontai”ceva. Se pastreaza foarte bine in cutie sau borcan inchise ermetic. Cel mai des se fac iarna, in preajma sarbatorilor fiind potriviti si pentru micii colindatori.

    Ingredientele de care avem nevoie pentru acesti biscuiti sunt la indemana oricui si nu trebuie foarte multe.

  • 700 gr. faina
  • 200 gr. zahar
  • 50 ml. miere
  • 200 gr. unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 5 lingurite de ghimbir praf
  • 5 linguri cacao

 

    Untul cu zaharul si mierea se pun intr-o cratita la foc mic. Se amesteca, iar cand untul incepe sa se topeasca se da de pe foc si se continua amestecarea pana se dizolva toate ingredientele. Nu trebuie sa lasam pe foc ca sa clocoteasca.

    Se lasa sa se raceaca bine si in acest timp se cerne faina cu cacaua si bicarbonatul intr-un bol. Se pune peste faina amestecul de unt, zahar si miere si se amesteca putin. Se adauga si sarea  apoi cele doua oua si ghimbirul praf.     Se framanta un aluat pe care trebuie sa il lasam putin sa se odihneasca, macar 30 minute.

    Se intinde o foaie din acest aluat nu foarte subtire si se decupeaza cu forma dorita. Se pun formele decupate intr-o tava pe foaie de copt si se lasa in cuptorul incalzit inainte circa 10 minute. Este de preferat sa nu lipsim prea mult de langa cuptor pentru ca se fac foarte repede.

    Se lasa sa se raceasca apoi  putem pastra biscuitii cu ghimbir intr-un borcan special de biscuiti sau intr-o cutie.

    Sunt usor de pregatit si ideali langa un pahar cu lalte cald sau dimineata cu o cafea aburinda.

Pofta buna!

    P.S. Daca doriti o aroma mai intensa de ghimbir puteti pune mai mult fata de cat am specificat eu in reteta sau puteti adauga si putina scortisoara pentru un plus de aroma.

 

La fel de buni si usor de facut sunt si biscuitii spritati ai caror reteta o gasiti aici.

Lasă un răspuns