Multa vreme nu am consumat aproape deloc dovlecei. Ii consideram fara gust si nu stiam in ce combinatii sa ii folosesc pentru a avea oarecum gust mancarea.
De cand am descoperit o reteta de dovlecei murati folosita de foarte mult timp de soacra mea am inceput sa ii consum si eu. Asa cum am mai spus acestia mi se par acum parca mult mai buni decat castravetii murati.
Reteta de dovlecei murati nu e una grea, e foarte usor sa punem cateva borcane pentru iarna, iar daca doriti sa vedeti cantitatile gasiti reteta aici.
Pentru ca tot suntem in perioada postului, o cioba aburinda si putin acrita se potriveste foarte bine, mai ales ca este si foarte frig afara.
Asadar, pentru o ciorba de dovlecei murati avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 cepe de marime medie
- 1 morcov
- 1 pastarnac de marime medie
- o bucata de telina
- putin bulion
- dovlecei murati
- putin orez- optional
Se scot cateva bucati de dovlecel murat si se spala in cateva ape. Se taie in bucati mai mici se se lasa deoparte.
Se curata celelalte legume si se toaca in cubulete potrivit de mari. Intr-o oala in care urmeaza sa facem ciorba se pune o lingura de ulei si se pune ceapa sa se caleasca foarte putin dupa care adaugam si celelalte legume. Dupa ce au prins o culoare frumoasa se adauga apa calda si se lasa sa dea cateva clocote.
Adaugam apoi si dovleceii si bulionul si lasam sa fiarba bine.
Daca doriti ca ciorba sa fie putin mai acra puteti adauga din zeama in care au stat dovleceii la acrit in borcan.
Eu nu am mai pus sare pentru ca a fost destula din bulion( fscut in casa) si din dovlecei.
La sfarsit se adauga putin patrunjel si se opreste focul.
Este o reteta foarte usoara, se face relativ repede si este foarte potrivita servita mai calduta alaturi de un ardei iute daca va place.
Pofta buna!