Ingrediente:
- 600 gr. faina
- 25 gr.drojdie
- 1 lingurita zahar
- 250 ml apa calda
- 2 linguri ulei
- 1 lingura sare
- 1 lingurita otet
Se cerne faina si se pune intr-un vas mai mare.Se face o gropita in mijloc si se adauga drojdia, sarea, zaharul, otetul si putin apa calduta.
Se lasa sa creasca aproximativ 10 minute, dupa care se framanta.
Se pune apa treptat si se framanta foarte bine; la final se pune si uleiul si se mai framanta pana cand coca nu se mai lipeste de maini.
Se incearca daca este bine framantata apasand usor pe coca- daca revine la forma initiala inseamna ca este bine. Se lasa la dospit cca 50 minute intr-un loc cald, acoperit cu un servet curat.
Dupa ce a trecut acest timp, se mai framanta putin si se pune in forma de copt, se mai lasa 30 minute la dospit, dupa care se da la cuptor cca 50 minute. Se tine cont si de cuptorul fiecaruia.
Tot procesul de framantare dureaza cam 20 minute, asa ca facem si muschi:)
Optional, eu adaug seminte: de floarea soarelui, de dovleac, mac, susan.
Asa arata varianta cu seminte…
…si varianta fara seminte.