Retete de ieri si de azi, in pas cu tehnologia sau preparate in mod traditional, pentru toate gusturile.
Top 10 cele mai bune legume care trebuie sa ocupe locul intai, in meniul zilnic
ARDEII – indiferent de tip – sunt foarte bogati in vitamina C; lupta impotriva celulelor canceroase;
BROCCOLI – o sursa bogata de calciu, vitaminele Asi C, beta-caroten, acid folic; lupta impotriva dereglarilor hormonale, lupta impotriva celulelor canceroase, neutralizeaza substantele care provin din tutun;
CARTOFII DULCI – sunt bogati in beta-caroten, potasiu, vitamina B6; are un rol foarte mare in reglarea nivelului colesterolului;
CONOPIDA – leguma foarte bogata in vitamina C, acid folic; are rol anticancericen si stimuleaza formarea enzimelor cu rol protector; blocheaza hormonii care stimuleaza dezvoltarea cancerului la san;
DOVLEACUL DE IARNA – ca si cartofii dulci este bogat in beta-caroten, potasiu, vitamina B6; previne bolile de inima si formarea calculilor renali.
LEGUMELE VERZI – ca varza verde, spanacul, sunt foarte bogate in vitaminele C si K, beta-caroten si fibre; au rol anticoagulant si in cresterea oaselor;
MORCOVII – sunt o sursa bogata in beta-caroten, vitamina A; protejeaza vederea, stimuleaza cresterea normala celulelor si mentine sanatatea parului si a pielii;
ROSIILE – contin foarte multa vitamina C si beta-caroten; reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a cancerului de prostate;
VARZA – contine acid folic, carotenoizi, si vitamina C; inhiba formarea cancerului de natura hormonala precum cel de colon sic el rectal;
VARZA DE BRUXELLES – contine aceleasi vitamine ca si broccoli.
Recunosc, nu prea am impac cu legumele, dar le asociez cu diverse sosuri home made sunt gustoase.
ai dreptate, felicitari ca folosesti sosuri homemade! maine o sa postez 2 retete de sosuri din aceasta categorie!