Ingrediente
pentru tarte
250 gr unt
200 gr zahar
4 galbenusuri
4 lg smantana
500 gr faina
esenta de vanilie
pentru crema
1,2 l lapte
450 gr zahar
250 gr faina
8 oua
un plic zahar vanilat
Mod de preparare
Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana ce se topesc toate cristalele. Dupa care adaugam pe rand galbenusurile mixand in continuare.
Se adauga smantana si esenta de vanilie dupa care adaugam faina cernuta .Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se tine la frigider cam 2-3 ore .
Se pregateste crema de vanilie astfel: ouale (mai putin doua albusuri) se amesteca cu 350 gr zahar 200 ml lapte rece si faina pana obtinem o compozitie omogena.
Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu praful de sare. Cand a dat in fiert se adauga peste compozitie si se fierbe in continuare pana se ingroasa bine. Peste crema racita se adauga cele doua albusuri batute bine cu 100 gr zahar si aromatizate cu zaharul vanilat.
Dupa ce aluatul s-a racit, se modeleaza in formele de tarta si se coace pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor, apoi imediat din forma si se lasa la racit.
Se umplu tartele cu crema si apoi se decoreaza cu fructele dupa imaginatia fiecaruia.
tarte cu capsuni
sau
tarte cu nectarine