Ingrediente
orez 300 gr
2 rosii mari
creveti 12 bucati
calamari 5 bucati
raci
ulei de masline 50 ml
1 ardei rosu gras
6 catei de usturoi
sofran sau colorant special pentru paella
sare si piper
mazare 200 gr.
Se pune pe foc vasul special pentru paella, se adauga uleiul, iar cand s-a incins se adauga usturoiul.
Se amesteca pentru a nu se arde. Cand este rumenit bine, se scoae usturoiul si se pun la prajit crevetii care au fost curatati si bine spalati. Cand s-au rumenit putin, se scot pe o farfurie.
Se adauga legumele impreuna cu calamarii taiati si racii si se amesteca bine si se lasa sa dea cateva clocote.
Se adauga apa atat cat sa acopere tot continutul si se lasa la fiert.
Rosiile se oparesc si apoi se decojesc si se pun in blender impreuna cu usturoiul. Se adauga aceasta pasta in cratita.
Se pune orezul impreuna cu celelalte condimente si se amesteca bine. Se lasa la fiert fara sa se mai amestece si cu capacul pus pe oala.
Se serveste cald.
– usturoi – 6 catei de usturoi intregi
– creveti – 12 -14 bucati
– calamari – 10 buc
– raci
– carne de pui – jumate de pui
– carne de iepure – o jumate de iepure sau chiar unul intreg
– costite de porc – 400g – 500 g
– un ardei rosu gras
– 2 rosii mari
– orez – 300 g
– fasole verde – 300 g
– ulei de masline vreo 50 ml
– colorant alimentar specific sau sofran
– sare, piper
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/paella-cu-fructe-de-mare-direct-din-spania-fid-672706#0tPf4Uv7oplZF7GM.99