Paella cu fructe de mare

Ingrediente

orez 300 gr

2 rosii mari

creveti 12 bucati

calamari 5 bucati

raci

ulei de masline 50 ml

1 ardei rosu gras

6 catei de usturoi

sofran sau colorant special pentru paella

sare si piper

mazare 200 gr.

Se pune pe foc vasul special pentru paella, se adauga uleiul, iar cand s-a incins se adauga usturoiul.

Se amesteca pentru a nu se arde. Cand este rumenit bine, se scoae usturoiul si se pun la prajit crevetii care au fost curatati si bine spalati.  Cand s-au rumenit putin, se scot pe o farfurie.

Se adauga legumele impreuna cu calamarii taiati si racii si se amesteca bine si se lasa sa dea cateva clocote.

Se adauga apa atat cat sa acopere tot continutul si se lasa la fiert.

Rosiile se oparesc si apoi se decojesc si se pun in blender impreuna cu usturoiul.  Se adauga aceasta pasta in cratita.

Se pune orezul impreuna cu celelalte condimente si se amesteca bine. Se lasa la fiert fara sa se mai amestece si cu capacul pus pe oala.

Se serveste cald.

ppp

 

Ingrediente:

– usturoi – 6 catei de usturoi intregi
– creveti – 12 -14 bucati
– calamari – 10 buc
– raci
– carne de pui – jumate de pui
– carne de iepure – o jumate de iepure sau chiar unul intreg
– costite de porc – 400g – 500 g
– un ardei rosu gras
– 2 rosii mari
– orez – 300 g
– fasole verde – 300 g
– ulei de masline vreo 50 ml
– colorant alimentar specific sau sofran
– sare, piper
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/paella-cu-fructe-de-mare-direct-din-spania-fid-672706#0tPf4Uv7oplZF7GM.99

Lasă un răspuns