Despre sănătate intimă… de vorbă cu specialiştii

Haideţi să vorbim despre… noi, dragele mele.

Fie că recunoaştem sau nu, din cele mai vechi timpuri şi, chiar şi în ziua de azi, subiectele legate de sănătatea intimă sunt (încă) tabu. Ne vine greu să vorbim despre aspecte legate de intimitatea noastră şi, să recunoaştem, câte dintre noi aleg o femeie când mergem la medicul ginecolog?

Sănătatea intimă ar trebui să fie parte a stilului de viața zilnic al oricărei femei, pentru că ea este strâns legată de viața reproductivă, de relația sexuală și de sănătatea urogenitală.

Câte dintre voi cunoaşteţi faptul că în Bucureşti exista un centru pentru sanatate intima?

Acest centru se adresează personalizat femeilor care au probleme de sănătate intimă, oferind metode de prevenire sau tratare prin metode naturale de creștere a dinamicii și funcționalității musculaturii pelvi-perineale.

Sub sloganul „Locul unde intimitatea ta renaşte”, Centrul pentru Sănătatea Intimă ne oferă analize specifice aparatului genital al femeii, gimnastică perineu, consultanta moaşa/kinetoterapeut, consultaţii psiholog, toate aceste concepute în pachete, fiecare putând alege exact serviciile de care are nevoie.

Şi dacă tot am amintit despre gimnastică intimă, trebuie să menţionez faptul că reprezintă metoda naturală, blândă și fără dureri de tonifiere a musculaturii pelvi perineale, recomandată în incontinența urinară, tonus vaginal slăbit după naștere, intervenții urogenitale, la menopauză. Este o terapie alternativă la metodele chirurgicale cu efecte excelente, care constă în măsurarea, înregistrarea și evaluarea periodică a tonusului musculaturii pelvi perineale după practicarea asistată a unui program de gimnastică perineală.

Una dintre problemele care preocupă foarte multe femei este afectarea tonusului perineului – zona cea mai expusă schimbărilor hormonale din sarcină, traumelor din timpul nașterii, presiunii exercitate de organele susținute de acest muşchi, modificărilor hormonale de la menopauza.

Există o serie întreaga de programe pentru susținerea tonifierii perineului, însa ele au eficiență maximă și prin folosirea unui dispozitiv special – EPI-NO. Acest dispozitiv a fost adus în România de către Dna. Vania Limban, după ce a văzut eficienţa sa la o gravidă căreia îi fusese recomandat de medicul sau obstetrician din Germania. Mai multe detalii despre dispozitiv EPI-NO şi beneficiile acestuia găsiţi aici.

În parteneriat cu Active Center, Dna. Vania ne oferă programe concepute special pentru viitoarele mămici sau pentru cele care deja au născut, oferind consultanta în ceea ce priveşte naşterea în apă, principiile naşterii active, dar şi informaţii utile despre perioada de sarcină, copii etc.

Pe site-ul Magazinul Moaşei Vania puteţi găsi produse destinate gravidelor şi mamelor, copiilor, alimentaţiei, sonului, dar şi decoraţiuni, mobilier şi cărţi utile.

Dacă plănuiţi să aveţi un copil, sunteţi deja însărcinată, sau doar doriţi să fiţi mereu în formă şi sănătoasă, apelaţi cu încredere la serviciile oferite de Centrul de Sănătate Intimă  şi Active Centre

Şi încă ceva: Active Center & Centrul de Sănătate Intimă oferă 1 şedinţa de consultanţă sănătate intimă + 4 şedinţe de gimnastică intimă. Rămâneţi aproape, revin în curând cu detalii despre concurs.

Între timp aştept părerile voastre cu privire la acest subiect. Voi aţi auzit de centrul de sănătate intimă? Ştiaţi că există exerciţii pentru musculatura perineală?

 

 

Un gând despre &8222;Despre sănătate intimă… de vorbă cu specialiştii&8221;

Lasă un răspuns