Ingrediente:
-4 dovlecei
-2 morcovi
-2 cartofi potriviti
– 2 oua
– 200 gr.branza tare
– sare,piper
– pesmet
Se dau dovleceii si cartofii pe razatoarea mica, se presara cu putina sare si se lasa 1 ora sa se scurga de zeama. Intre timp se razuie si morcovii si branza( eu am folosit branza tare de capra) .
Se mai scurg dovleceii de zeama, apoi se amesteca impreuna cu morcovii, branza, sarea, piperul si ouale.
Se modeleaza chifelele, se dau prin pesmet si apoi se dau la cuptor pentru cca 20 minute. Se lasa cca 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte.
Din aceasta compozitie au iesit 20 de chiftele.
Se pot servi cu sos de usturoi.
acum am poftă de dovlecei dar prima recoltă din grădină a fost distrusă de invadatori. cea nouă are 1 săptpmână de când a scos frunza din pământ